NRK Meny
Normal

Ambulansearbeider viste frem kniv i ambulansen

En ambulansearbeider ved Sykehuset Østfold er fjernet fra tjenesten med umiddelbar virkning etter å ha vist frem en kniv inne i ambulansen.

Illustrasjonsbilde: Ambulanse

- Vedkommende skal ha fortalt om jegeraktiviteter og avliving av dyr blant annet, står det i brevet fra sykehuste Østfold til Helsetilsynet om saken.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Det skal ha vært pasienter i ambulansen da dette skjedde.

- Til selvforsvar

- Vedkommende skal ha fortalt om jegeraktiviteter og avliving av dyr blant annet, står det i brevet fra sykehuste Østfold til Helsetilsynet om saken.

Ambulansearbeideren skal deretter ha tatt frem en kniv av typen Gerber inne i ambulansen. Pasientene inne i ambulanse oppfattet personen slik at kniven var ment som selvforsvar.

Ambulansearbeideren har i etterkant erkjent at situasjonen kan ha virket dramatisk eller uheldig for pasienter.

Tilsynssak

Helsetilsynet i Østfold opplyser at det blir opprettet tilsynssak etter brevet fra sykehuset, for å vurdere ambulanse-arbeiderens opptreden.

Fylkeslegen vil ikke uttale seg i saken, men rådgiver Kjersti Haugan i Helsetilsynet i Østfold bekrefter

- Vi har bestemt oss for å opprette en tilsyssak. Det blir å vurdere denne ambulansearbeiderens opptreden, og om den er i tråd med forsvarlig yrkesutdøvelse, sier Haugan til NRK.

- Ikke god adferd

Kommunikasjonsdirektør Anne Grethe Erlandsen ved Sykehuset i Østfold sier vedkommendes adferd ikke var forenlig med hvordan sykehusledelsen mener ambulansefolk skal oppføre seg.

- Dette er ikke god adferd og helt uforenelig med å jobbe i ambulansetjenesten, sier Erlandsen til NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: