NRK Meny
Normal

- Vil ikke ha ulv i bygda

Ordføreren i Rakkestad vil at ulven skal vekk etter at mange sauer er drept av rovdyret den siste tiden.

Sau drept av ulv

Ulver har drept nærmere 20 sauer i Rakkestad de siste ukene, og nå synes ordføreren det er på tide å få rovdyrene fjernet.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Onsdag ble åtte sauer drept i bygda som ligger midt i Østfold, og nå vil ordfører Peder Harlem at ulven skal fjernes.

Les også: Ni sauer drept på beite

- Ikke plass til ulven her

- Det er ikke plass til ulv i Rakkestad kommune. Vi har ikke villmarksområder som er store nok i forhold til en ulveflokks behov. Jeg vil ha en annen rovdyrpolitikk. Vi må ha en erkjennelse av at det ikke er plass til ulv i Østfold. Villmarksområdene er ikke store nok til at en ulv skal ha levelige vilkår, og det må også myndighetene ta inn over seg, sier Harlem.

Video nsps_upload_2009_10_1_19_23_54_3017.jpg

- Hører ikke hjemme her

Ordføreren får delvis støtte av viltnemda. Til NRK Østfold sier viltnemndas leder i Rakkestad, Jan Lie at det ikke er plass til ulven i Rakkestad

- De hører jo egentlig hjemme i naturen, men spørsmålet er om de hører hjemme her i vårt kulturlandskap. Min oppfatning er at de ikke gjør det, sier Lie.

Men å innvilge fellingstillatelse på rovdyret er neppe aktuelt.

- Nei, slik jeg ser det , tror jeg ikke det. Den veien tror jeg er lang, om vi ser hva som har skjedd andre steder. Så den sjansen tror jeg er liten, sier Lie.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se Østfold-nyhetene

    Renee Nilsen gir deg siste nytt fra distriktet.
  • - Viser forakt for Stortinget

    Ordførerne i Hobøl, Askim, Eidsberg og Spydeberg mener Bane Nor viser total mangel på samfunnsansvar og en forakt for Stortinget ved å utsette intercity-utbyggingen. Det skriver de i en pressemelding.– Som ordførere i Indre Østfold forventer vi at underordnede myndigheter arbeider for å etterkomme stortingsvedtak – også innen samferdsel, sier blant annet Erik Unaas (bildet) videre.

    Erik Unaas
    Foto: NRK