NRK Meny
Normal

- Viktig å få på plass øvelsessenter

Høyres ordfører i Moss, Tage Pettersen, sier Rygge flyplass står klar som midlertidig øvelsessenter for politiet.

Tage Pettersen, ordfører i Moss

KAN HÅNDTERE RASK INNFLYTTING. - Vår fordel er at infrastrukturen vår allerede ligger klar. På Rygge er det bare å skru opp skiltet og 'flytte inn i morgen', sier ordfører i Moss, Tage Pettersen (H)..

Foto: Thomas Berger / NRK

Høyres ordfører i Moss og fylkesleder i Østfold Høyre, Tage Pettersen, deler justisministeren og regjeringens utålmodighet med å få avklart utfordringene knyttet til det planlagte øvelsessenteret for politiet på Alna i Oslo.

- Å få på plass det varslede øvelsessenteret for politiet i Oslo-området er viktig, først og fremst for Beredskapstroppen, uttaler Pettersen på Østfold Høyres hjemmesider.

Les også:

- Bare å skru opp skiltet

Pettersen viser til at 22. julikommisjonen hadde som hovedkonklusjon at «ressursene ikke fant hverandre».

Høyre mener det er viktig at de ulike nødetatene må få trene og øve mer sammen i det daglige for å styrke beredskapen.

-For å sikre en styrket samhandling mellom de ulike beredskapsaktørene er det viktig å finne egnede øvelse- og treningsområder hvor alle typer scenarier kan trenes.

Samfunnet bruker riktignok mye ressurser på beredskap, men treningsutbyttet er ikke optimalt når man trener hver for seg. Samvirke en nøkkelen til forbedret beredskap, sier Pettersen.

Han lanserer derfor ideen om at politihelikopteret kan ha sin base ved Rygge i et allerede etablert helikopterfaglig miljø, samtidig som man benytter det ferdig regulerte området til et beredsskaps -og øvelsesenter for de ulike nødetatene.

- Moderne infrastruktur står klart til å bli tatt i bruk uten investeringsbehov. Her ligger alt til rette. Det er nærmest bare å skru opp skiltet og starte opp, sier Pettersen til NRK.

Holder fast ved politiets Oslo-alternativet

-Rygge ligger der både som løsning for politiets Alna-problematikk og 22. julikommisjonens funn.

Ingen andre alternativer kan tilby umiddelbar etablering, ferdig regulering og infrastruktur - som kan gi bedre beredsskap for politiet alene og i samarbeid med andre nødetater slik Rygge gjør, sier Pettersen som understreker nødvendigheten av at Beredskapstroppen får egnede treningsfasiliteter i Oslo.

Mosse-ordføreren lanserer nå initiativet overfor Høyres justispolitiske talsmann, Anders B Werp og Frps justispolitiske talsmann, Ulf Leirstein.

-Høyre vant en viktig seier ved å få en egen statssekretær for beredsskap på SMK.

Å sørge for rask etablering av både et nytt øvelsessenter for politiet og parallelt sørge for at nødetatene umiddelbart kan trene sammen daglig på Rygge vil være en ytterligere seier for beredskapen og et tryggere samfunn, sier Tage Pettersen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ber folk unngå å bruke vannspreder

    Hobøl Vannverk ber på sin Facebook-side folk om å unngå å bruke vannspredere og svetteslanger, skriver Smaalenenes Avis. Vannverket viser til at det for tiden er stort vannforbruk og at de må sikre at de har nok vann om noe uforutsett skulle oppstå.

  • Se 22.55-nyhetene

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud