– Billigere tog vil gi økt biltrafikk

Neste uke blir det billigere å togpendle fra Akershus enn fra fra Østfold. Det kan få pendlere fra Østfold til å kjøre til Sonsveien stasjon, før de går på toget.

Tog

– Jeg er redd for at dette vil føre til økt biltrafikk ut av Moss, så det er helt naturlig at vi må se på muligheten til å bli med i dette samarbeidet, sier samferdselspolitiker Lars Vangen i Østfold Senterparti.

Foto: Rainer Prang / NRK

NSB og Ruter innfører en ny takstordning for Oslo og Akershus i oktober.

Et månedskort med fri overgang i Oslo koster fra 1. oktober 1490 kroner – fra Sonsveien stasjon i Akershus.

Fra Kambo i Moss, som er stasjonen før Sonsveien, vil det fortsatt koste 2270 kroner – eller nesten 800 kroner mer hver måned.

En togpendler kan altså spare ni tusen kroner i året på å kjøre til Sonsveien og ta toget derfra.

Det bekrefter strekningsleder for Østfoldbanen, Terje Andersen.

LES OGSÅ:

– Slik er det bare

– Pendlerne som reiser hver dag er selvsagt opptatt av pris. Når de ser at man spare flere hundre kroner i måneden på å flytte en stasjon fram, så er det nok mange som vil vurdere det, sier Andersen.

Resultatet av billigere månedskort i Akershus blir dermed trolig økt biltrafikk i Moss – av pendlere som vil til Sonsveien for å kjøre tog langt billigere til jobben.

Slik er det bare, sier Terje Andersen.

– Det er Ruter som står bak denne omleggingen og NSB er en del av samarbeidet. Det må vi bare forholde oss til, sier Andersen.

LES OGSÅ:

Senterpartiet bekymret

Samferdselspolitiker Lars Vangen i Østfold Senterparti er bekymret.

Han mener de nye månedskorttakstene må gjelde helt fram til Moss.

– Jeg er redd for at dette vil føre til økt biltrafikk ut av Moss, så det er helt naturlig at vi må se på muligheten til å bli med i dette samarbeidet, sier samferdselspolitiker Lars Vangen i Østfold Senterparti.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta vil hente Tommy Kristiansen

    Stavanger Oilers-spiller Tommy Kristiansen kan være på vei hjem til Sarpsborg etter årets sesong. Styreleder Ole Christian Vatvedt i Sparta bekrefter overfor Dagsavisen at Kristiansens navn har blitt diskutert. – Hjemvendte sønner er alltid interessant, men han har ikke fått noe konkret tilbud. Det må evalueres litt først, sier han.

    Tommy Kristiansen
    Foto: Marit Sofie Strand / NRK