NRK Meny
Normal

- Viktig for Norge i årene fremover

Tarik Elyounoussi kommer til å bli viktig for landslaget i årene som kommer. Det sa spissmakker John Carew etter at FFK-spilleren scoret i landslagsdebuten i går.

John Carew og Tarik Elyounoussi

John Carew (til venstre) takker Tarik Elyounoussi for innsatsen etter vennskapskampen i fotball mellom Norge og Uruguay på Ullevaal Stadion i Oslo onsdag kveld.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Norge spilte 2-2 mot Uruguay onsdag kveld, og FFKs stortalent scoret kort tid etter at han kom inn i andre omgang.

Han fikk da spille sammen med John Carew på topp, og Carew syntes Elyounoussi gjorde en god jobb.

- Kjempeglad på Tariks vegne

- Det var en flott debut. Jeg er kjempeglad på hans vegne. Han er et stort talent med en stor fremtid. Han kunne ikke få en bedre debut. Han kommer til å bli viktig for Norge i årene som kommer. Det er jeg helt sikker på, sa Carew etter kampen.

Han var ikke i tvil om at Elounoussi har meldt seg på for alvor om en plass på landslaget til VM-kvalifiseringen i høst:

- Han kommer til å være blant de som kommer til å kjempe om spissplassene. Det viste han i dag, sa Carew.

- Vanskelig å gjøre det bedre i debuten

Landslagssjef Åge Hareide var også imponert:

- Det er vanskelig å gjøre det bedre enn å score i debuten sin. Det er klart at vi ser etter en kombinasjon videre, så får vi også se hvordan Tarik utvikler seg i eliteserien, sa Hareide.

NRKs ekspertkommentator Karl Petter Løken ga også uttrykk for at Elyounoussi bør være aktuell for VM-kvalifiseringen i høst.

- Ja, hvorfor ikke? Han har vist at han duger i eliteserien og presterte godt i andre omgang i dag, sa Løken.

Fornøyd med debuten

Tarik Elyounoussi selv var meget godt fornøyd etter kampen.

- Det var morsomt. Veldig stort å score i debuten. Ikke minst var det morsomt å spille sammen med John Carew. Jeg var veldig spent og giret da jeg fikk beskjed om å gjøre meg klar til å komme inn i kampen i andre omgang, sa han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fotgjenger påkjørt i Spydeberg

    Nødetatene og luftambulansen er på vei til en ulykke i Spydeberg. En fotgjenger er påkjørt, men skadeomfanget er uvisst, ifølge politiet.

  • Knivoffer kan forklare seg

    Politiet etterforsker fortsatt knivstikkingen på Krapfoss i Moss fredag den 13. oktober. Offerets tilstand er stabil og hun er i dialog med politiet om saken, opplyser Tore Løvengreen som leder vold- og sedelighetsavdelingen. – Men vi må ha flere samtaler med henne for å klarlegge hva som skjedde, sier Løvengreen. En mann er varetektsfengslet for to uker, og siktet for drapsforsøk.

    Politi på Krapfoss
    Foto: Odd Skjerdal/NRK