NRK Meny
Normal

- Viderefører Grönhagens opplegg

- Vi fortsetter som før og i tett dialog med sykmeldte Grönhagen, sier Tom Freddy Aune. Han blir hovedtrener for FFK i ukene fremover.

FFKs hovedtrener Anders Grönhagen og assistenttrener Tom Freddy Aune

FFKs assistenttrener Tom Freddy Aune (til høyre) tar over som hovedtrener for Anders Grönhagen i hans sykefravær.

Foto: Ulveseth, Birte / SCANPIX

Aune, som normalt er assistenttrener for FFK, skal lede laget frem til Anders Grönhagen kommer tilbake fra sitt sykefravær.

FFKs svenske trener ga mandag klubben beskjed om at han må opereres for kreft og at han derfor blir sykmeldt i fire-fem uker.

Les også: FFK-seier i hjemmepremieren

- Ingen store forandringer

Aune tror ikke at Grönhagens sykefravær får store sportslige konsekvenser.

- Anders og jeg har jobbet tett sammen i lang tid, og det blir ingen store forandringer nå. Vi kommer til å videreføre det opplegget vi har lagt opp til i en tett dialog med Anders. Laget er jo formet av Anders og det vi har arbeidet med frem til nå. Vi er et team som jobber sammen, så dette skal gå bra, sier Aune.

Video nsps_upload_2009_3_23_18_4_17_1464.jpg

I likhet med alle andre i FFK fikk han beskjed om Grönhagens sykdom og sykefravær mandag morgen.

- Dette var en beskjed som jeg også fikk i dag morges. Det kom bardus på, men nå må vi gjøre det beste ut av situasjonen, og vi kommer til å holde en tett dialog med Anders. Våre tanker er hos ham og hans familie i dag, sier Aune.

- Må jobbe hardt og vinne kamper

Også FFK-kaptein Hans Erik Ramberg tror at FFK skal komme gjennom hovedtrenerens sykefravær uten negative sportslige konsekvenser.

- Nei, jeg tror ikke dette får noen konsekvenser for det sportslige. Vi får jobbe hardt og godt og prøve å finne kampene våre. Anders Grönhagen skal være tilbake om fire-fem uker, og vi får videreføre det arbeidet vi har gjort så langt og jobbe hardt for hele tiden å vinne poeng til han kommer tilbake sier Ramberg..

- Håper Grönhagen er så sterk som han pleier å være

Hans Erik Ramberg, FFK

Hans Erik Ramberg tror Tom Freddy Aune kommer til å gjøre en god jobb som hovedtrener i Anders Grönhagens fravær.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Grönhagen informerte spillergruppen i FFK før mandagens første trening.

- Han informerte om prosessen han er i og ting han skulle gjennom og sykdomsbildet. Det ble ganske hardt mottatt. Det er ikke slik vi ønsker ting skal utvikle seg. Men vi får håpe og tro at Grönhagen er så sterk som han pleier å være og at han kommer seg gjennom det. Det virker som om de har tatt det i en tidlig fase, så jeg tror nok dette skal gå bra, sier Ramberg.

- Aune er en god leder

Ramberg har tror på at Aune kommer til å gjøre en god jobb i Grönhagens sted.

- De fleste av oss kjenner Tom Freddy godt, så jeg tror ikke det blir noe problem å få ham som hovedtrener fremover. Han er en god leder, så jeg håper han bruker de egenskapene han har. Da skal dette gå bra, sier Ramberg.

Klubbdirektør i FFK, Runar Henriksen, har også full tillit til Aune.

- Trenerteamet har jobbet veldig tett sammen over lang tid, så jeg har full tillit til at Tom Freddy skal kunne lede laget på en utmerket måte i de få ukene som det tross alt er til Anders er tilbake igjen, sier Henriksen.

- Har vært ute en vinternatt før

Han forteller at klubben nå må tenke løsningsorientert og konsentrere seg om neste seriekamp.

- Vi har selvfølgelig masse sympati med Anders og ønsker ham alt det beste med operasjonen. Samtidig må vi tenke videre, og vårt fokus er nå kampen mot Sandefjord 5. april. Det er alltid spesielt å høre at en god kollega skal gjennomgå en operasjon som denne. Men Anders er en mann som tar slike ting bra. Han har vært ute en vinternatt før, så dette tror jeg vil gå bra, sier Henriksen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flere vil studere i Østfold

    Tall fra Samordna opptak viser at det til sammen er 12.272 søkere til de 1699 studieplassene ved Høgskolen i Østfold. Det er drøyt 9,5 prosent flere søkere enn i fjor.

    Høgskolen i Østfold, Halden
    Foto: Rainer Prang / NRK
  • Tatt i 114 km/t i 80-sone

    Politiet har hatt trafikkontroll med fokus på hastighet i Eidsberg i dag. På fem timer skrev de ut 21 forenklede forelegg. Høyeste målte hastighet var 114 km/t i en 80-sone.