NRK Meny
Normal

- Vi vil ikke flytte hit

Elevrådslederen på St. Olav videregående skole mener ny skole bør bygges der den ligger i dag.

Elevrådsleder ved St. Olav, Kenan Santic, vil at skolen skal bli der den er og at det bygges nytt på nåværende tomt.

Vil bli på St. Olav

St. Olav videregående skole er i så dårlig stand at noe må gjøres. Nå foreslår fylkesrådmann to alternativer. Det ene er å bygge nytt der skolen ligger i dag. Det andre er å flytte til kulturkvartalet og Kirkegata skole. Det siste er utelukket, mener elevrådsleder Kenan Santic.

– Dårligere løsning for elevene

– Nei, jeg synes det blir en mye dårligere løsning for elevene. I dag ligger St. Olav fint til ved Storbyen hvor bussene går og Sarpsborghallen. I tillegg er det kort vei til Sarpsborg Stadion. St. Olav er jo også en idrettsskole og da er en slik beliggenhet viktig.

Kenan Santic

Dagens beliggenhet for St. Olav er å foretrekke, mener elevrådsleder ved skolen, Kenan Santic.

Foto: Anette Torjusen / NRK

I løpet av 2014 legges forslag til skolebruksplan for skolene i Østfold frem. Det er i den anledning man ser på bruken av dagens skoler. St. Olav er en av skolene her i fylket som krever opprustning.

Flere alternativer har vært diskutert i forbindelse med St. Olav, blant annet et sambygg med Sarpsborg Stadion.

I saken som legges frem for politikerne denne uken, foreslår rådmannen at det jobbes videre med to saker.

Det ene forslaget er å beholde dagens beliggehet, det andre er å bygge nytt i kulturkvartalet og Kirkegata skole på andre siden av byen.

– For oss blir det mye mer kronglete, selv om dette på mange måter er mer sentrum. Men for dem som kommer med buss, betyr det kanskje 15 minutter mer gange hver dag i tillegg til buss. Samtidig som det ikke går buss direkte fra Kirkegata, forklarer han.

Sentic har tidligere vært kritisk mot at elever må kjøre buss mellom Greåker og St. Olav for å få undervisning.

– Fortgang er viktigst

Halvard Grini er hovedtillitsvalgt for Utdanningsforbundet for fylkets 11 videregående skoler. Han synes det er viktigere å fortgang i skoleplanene, enn om skolen blir liggende på nåværende tomt eller i Kulturkvartalet.

Halvard Grini

Halvard Grini i Utdanningsforbundet håper på en snarlig avklaring.

Foto: Anette Torjusen / NRK

Den situasjonen lærere og elever har i dag, med pendling frem og tilbake, er det viktig for oss å få en avklaring. I tillegg støtter vi forslaget om en sentrumsskole, forklarer han.

Han forteller at dagens pendling sliter på lærere og elever.

– Det sier seg selv at pendling mellom skolene ikke er optimalt, verken for elever eller lærere.

Etter planen skulle det komme en avklaring våren 2014, nå skal det komme en avklaring i løpet av 2014.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 6-åring savnet i flere timer

    Politiet melder om en savnet 6- åring i Askim som nå har kommet til rette. Barnet skulle gå hjem fra skolen og kom ikke hjem og var savnet i flere timer. Politiet skriver at barnet ble funnet i nabolaget av en politipatrulje og er gjenforent med sin mor.

  • Eksporterer velferdsteknologi

    Bedriften Dignio fra Fredrikstad underskrev i dag en kontrakt verdt omkring 400 millioner kroner med et kinesisk sykehus. Dignio har utviklet programvare til velferdsteknologi som gjør det mulig for kronisk syke å selv følge opp egen sykdom.