NRK Meny
Normal

- Vedtar bomring rundt Fredrikstad

Ulykken på Fredrikstadbrua mandag morgen lammet byen i timesvis. -Nå vedtar vi en bomring i mai, tror ordfører Haabeth.

Bomringen rundt Oslo
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Ordføreren er ikke alene om å mene at det haster å få skikk på trafikksystemet i Fredrikstad.

Trafikkproblemene får alvorlige konsekvenser for næringslivet, sier lederen i Fredrikstad Utvikling, Harald Fleisje.

Bompenger eneste reelle alternativ

- Alt fra det å være på jobb i tide, til å komme gjennom byen med vareleveranser, busser som skal frem... Jeg har ikke regnet på det, men det er snakk om store verdier som går tapt, sier Fleisje.

Vi må ha på plass et robust veisystem, som tåler at det skjer ulykker. Og hvordan greier man å finansiere et? Staten kan, eller vil, ikke fullfinansiere dette, det vet vi. Da er det sannsynligvis ingen vei utenom bompenger.

- Veldig mange av veiene er fullstending sprengt. De har dobbelt så stor trafikk som det de egentlig tåler, samtykker ordfører Ole Haabeth.

Må gjøre valgene nå

Ordføreren mener han og andre politikere nå må møte utfordringen. En utredning kommer i mars, deretter vil ordføreren gi partiene tid til å sette seg inn i den. Og så i mai rengerr Haabeth med at vedtaket kommer.

- Det bryter totalt sammen, når det skjer slikt som i dag.

Vi er nødt til å møte utfordringene, og gjøre noen modige vedtak nå. Vi vet det tar mange år å få bygd ut veisystemet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Satser på cruiseanløp

    Fylkesutvalget i Østfold vil fortsette å støtte prosjektet Cruise Østfold, som har som mål å gjøre Øra i Fredrikstad til den mest attraktive cruisedestinasjonen i Oslofjorden. Fylkesrådmannen anbefalte politikerne å si nei til søknaden om 800.000 kroner i støtte, men fylkesutvalget ønsker å finne midler til satsingen.

  • Uskikket til næringsvirksomhet

    En 43-åring fra Rygge er fradømt retten til å drive næringsvirksomhet i minst fem år. I en dom fra Moss tingrett blir mannen beskrevet som særdeles uskikket til å drive næringsvirksomhet, etter flere tidligere dommer for blant annet brudd på regnskapslov, bokføringslov samt bedrageri. Han må også sone fem måneder i fengsel for regnskapsmangel.