NRK Meny
Normal

- Var ikke et realistisk budsjett

Helse- og sosialsektoren i Halden kommune ligger an til underskudd på 44 millioner kroner i forhold til budsjett for 2008. Ansatte mener budsjettet aldri var realistisk.

Halden kommune rådhuset
Foto: Rainer Prang / NRK

Politikere i Hovedutvalg for helse - og sosial i Halden kommune var i møte tirsdag, og var bekymret da økonomirapporten for årets åtte første måneder ble behandlet i går.

Helse- og sosialsektoren i Halden kommune ligger an til et underskudd på nesten 44 millioner kroner i forhold til vedtatt budsjett for 2008, skriver Halden Dagblad.

- Budsjettet var aldri realistisk

Halden Dagblad skriver at Otto Gøperød, hovedtillitsvalgt i Fagforbundet Halden, sa at han gjennom disse tallene hadde fått bekreftet sine mistanker om at budsjettet for 2008 ikke var realistisk.

- Det sa de ansattes representanter da budsjettet ble behandlet og vedtatt i fjor. Og nå har vi fått bekreftet det. Budsjetteringen i 2008 har ikke vært realistisk, fremholdt Gøperød.

Nestleder i utvalget, Linn Laupsa (SV), sa at det styrende politiske flertallet i Halden – Ap, SV og KrF – ikke har drevet med underbudsjettering i 2008.

- Det har vi ikke. Men vi tar likevel ansvaret som politikere når vi ser at der går mot et underskudd, påpekte Laupsa.

- En fryktelig situasjon

Utvalgsleder Gerd Berit Odberg (Krf) var bekymret for tallene i økonomirapporten per august i år.

- Vi i posisjonen har vært med på tøffe vedtak, men nå står vi i en fryktelig vanskelig situasjon. Vi har store utfordringer, sa Odberg ifølge Halden Dagblad.

Hun sa at erfaringene fra 2008 må tas med i arbeidet med budsjettet for 2009.

- Men 2009 blir ikke noe enklere år. Det er mye å ta tak i for kommuneadministrasjonen, sa KrF-politikeren.

Odberg tror ikke helse- og sosialsektoren til syvende og sist ender opp med et underskudd i størrelsesorden 44 millioner når sluttregnskapet for 2008 gjøres opp.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Båt kjørte trolig på tømmerstokk

    Redningsskøyta Horn Rescue bistår en båt som trolig har kjørt på en tømmerstokk ved Skjærhalden. Ifølge Redningsselskapet skal alt være under kontroll, men det skal være vibrasjoner i båten.

  • Skogbrann i Sarpsborg

    Brannvesenet i Sarpsborg har rykket ut til Børtevann etter melding om en skogbrann. Det skal være cirka 60 kvadratmeter som brenner.