NRK Meny
Normal

- Ut med dommeren!

Sparta vil ikke ha Tor Olav Johnsen som sluttspilldommer.

Tor Olav Johnsen
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Sparta har sendt en forespørsel til hockeyforbundet, der de ber om å at Tor Olav Johnsen ikke får dømme Spartas sluttspillkamper.

 

-  Vi tilbød oss å sende inn videomateriale med forklaringer på hvorfor vi ikke ønsker å ha ham som dommer, sier Sparta-trener Sjur Robert Nilsen.

- Dømmer mot oss

Sparta har ikke fått svar på forespørselen, og Sjur Robert Nilsen er nå mektig irritert på dømmingen til den erfarne ishockeydommeren.

- Vi mener at han dømmer mot oss hver gang, sier Nilsen

Tirsdag tapte Sparta den andre semifinalen i sluttspillet. Sjur Robert Nilsen var ikke fornøyd med dommerens innsats, men understreker at det ikke avgjorde kampen.

Vålerengas Anders Fredriksen scorer 6-0-målet til VIF mot Sparta i den andre semifinalekampen i NM.
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

- Utidig klage

Spartas klage på dommer Tor Olav Johnsen blir ikke tatt til følge av Norges Ishockeyforbund.

Dommersekretær Geir Thomas Olsen mener Spartas dommerklager er utidig.

- Den type henvendelser blir ikke tatt til følge. Klagen er utidig, siden Johnsen har vært en av våre beste dommere gjennom 11 år på topplan, sier Olsen.

- Forstår ikke kritikken

Dommer Tor Olav Johnsen stiller seg uforstående til den krasse kritikken fra Sparta.

- Jeg har holdt på med dette i 22 år på elitenivå. Jeg prøver å sette integritet veldig høyt hver gang jeg dømmer. Så i utgangspunktet stiller jeg meg uforstående til kommentarene fra Sjur Robert, sier Johnsen.

Dommersjef Kjetil Bøe i Norges ishockeyforbund bekrefter at han har fått en henvendelse fra Sparta, men han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ruset mann tatt med narkotika

    Politiet har anholdt en ruset mann i 40-årene etter melding om innbrudd i en bolig i Fredrikstad. Mannen var i besittelse av flere narkotiske tabletter og er kjørt til arrest. Mannen skal ikke ha vært inne i boligen det ble meldt om innbrudd i, og det er ikke skader på bygningen.

  • Tatt i 178 km/t i 90-sone

    Politiet har anmeldt og beslaglagt førerkortet til en sjåfør i 40-årene ved Hærland i Eidsberg. Politiet gjennomførte en snittmåling på E18 og føreren ble målt til 178 km/t i en 90-sone.