NRK Meny
Normal

- Uheldig at BI forsvinner

Handelshøgskolen BI legger ned sju studiesteder. I går ble det bestemt at BI i Telemark, Ålesund, Østfold, Vestfold, Tromsø og Gjøvik skal vekk.

Studenter er opptatt av valgfrihet.
Foto: Paal A. Svendsen / NRK

Dette betyr at BI i Sarpsborg med 270 studieplasser blir lagt ned.

BI

- Trenger kompetansen

NHO-direktør i Østfold Nils Einar Nesdam sier at studiestedet er meget viktig for fylket.

- Når studenter må ta utdannelsen utenfor fylket er det større sjanse for at de ikke vender tilbake når de er ferdig utdannet. Dette er kompetanse næringslivet trenger , sa Nesdam.

BI har etter dette høgskoler fem steder i landet.

- Vi er lei oss. Vi har skrevet til styreformann og rektor om at dette er svært uheldig for Østfold som er et vekstfylke med en tung eksportrettet industri og befolkningsvekst. Studentallet vil dermed også øke, og vi trenger en høyskole på det plan som BI er.

Uheldig for næringslivet

Nesdam mener det svekker fylkets egenproduksjon av kompetente medarbeidere i både offentlig og privat sektor.

- Forhåpentligvis vil studentene komme tilbake til fylket når det utlyses stillinger, og det er behov for dem. Det blir en utfordring å få til det,

- Det er ingen lang reisevei til Oslo heldigvis, og vi har Høyskolen i Østfold å støtte oss til. Vi ville heller at BI skulle samarbeide tettere med HIØ og heller flytte til Fredrikstad. Slik ble det altså ikke.

De ansatte på BI i Sarpsborg blir tilbudt jobber andre steder etter det NRK erfarer.

Studenter som har påbegynte studier som skal videreføres utover sommeren 2008, vil få et nytt tilbud fra BI. Handelshøyskolen BI har i dag om lag 18.700 studenter med 700 fast ansatte samt forelesere på deltid.

Borregaard
Foto: Kjell Olav Nordberg / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Omkjøring etter dødsulykke

    I forbindelse med dødsulykken i Trøskenveien i Sarpsborg opplyser Vegtrafikksentralen øst at det er omkjøring via fylkesveiene 282 og 115, Trøsken-Nordby. En motorsyklist er bekreftet omkommet.

  • Motorsyklist omkom

    En motorsyklist er omkommet i en ulykke på Trøskenveien i Sarpsborg. Nødetatene er på stedet og veien er sperret, melder politiet