NRK Meny
Normal

- Truet med brannbomber på stadion

FFKs supporterklubb hevder at de har blitt utsatt for alvorlige trusler.

FFK-supportere
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Det er på supporterklubbens egne hjemmesider at styret i dag skriver at medlemmer i Plankehaugen har fått flere alvorlige trusler.

"Den siste tiden har noen i Plankehaugens styre fått gjentatte telefoner, sms-meldinger og nettmeldinger med alvorlige trusler om brannbomber på Plankehaugens felt og blussing rundt private boliger.", skriver Plankehaugen i en redegjørelse. 

Mye bråk

Det har vært mye støy rundt supporterklubben den siste tiden.

I september vedtok Plankehaugen å utestenge fire personer fra alle arrangementer i regi av supporterklubben. Disse personene ble samtidig nektet tilgang til Fredrikstad stadion av ledelsen i fotballklubben. Tidligere denne uken ble denne saken behandlet på et styremøte i supporterklubben.

"Plankehaugens styre har i dag behandlet eksklusjonen av tre medlemmer av Plankehaugen og en utestengt person fra våre arrangementer. Om det er uklart for noen, så har styret kun utestengt disse personene på ubestemt tid.", skriver supporterklubben.

- Sover dårlig

Personene har blitt utestengt på grunn av dårlig oppførsel på tribunen og ulovlig bruk av nødbluss under kampene.

"Noen av disse personene har tilknytting til Brigade Rød-Hvit og har tidligere fått advarsel etter Lillestrømkampen. Her har de blitt gjort oppmerksom på gjeldende regler angående blussing og oppførsel på våre turer.", skriver Plankehaugen.

I pressemeldingen ber Plankehaugen om at styrets enstemmige beslutning om å utestenge supporterne respekteres.

Drapstrusler

Styremedlem Ulf Berg i FFKs supporterklubb Plankehaugen har mottatt trusler etter eksklusjonen av de fire medlemmene.

- Jeg får stadig vekk meldinger og dritt på natta, så det er ikke så veldig lett å få sove. Jeg har fått meldinger om at det skal bli kastet brannbomber på Plankehaugen-feltet og blussing rundt husene våre og litt av hvert. Det er ikke noe hyggelig, men jeg håper det retter seg nå, sier Berg til NRK.

Ulf Berg har vært i kontakt med politiet, men kommer ikke til å anmelde saken. Den siste tiden har Berg følt seg så plaget at han ikke var til stede på Fredrikstad Stadion søndag kveld da FFK slo Rosenborg 4-3.

- Jeg orka ikke, rett og slett. Da var jeg så kjørt at det var best å ligge, sier Berg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • I ferd med å få kontroll på brannen

    Politiet melder at brannvesenet nå er i ferd med å få kontroll på brannen i Sefa-bygget i Sarpsborg. Det lokale brannvesenet får bistand av mannskaper fra flere andre kommuner i Østfold.

    Laster Twitter-innhold