- Trenerjakten kan ta tid

Administrerende direktør i FFK, Morgan Andersen mener klubben nå må se framover og bruke energien på å se seg om etter en ny trener.

 

Morgan Andersen
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Søndag informerte Knut Torbjørn Eggen pressen om at han trekker seg som trener etter uenigheter rundt hvem som skulle ha den øverste sportslige myndigheten i klubben.

Klubben bør bruke all sin energi på å finne en erstatter for den avtroppende treneren i stedet for å tenke på hvorfor Eggen forlater klubben, mener Andersen.

- Tar den tiden de trenger

- Det jeg tenker er at vi da må finne en ny trener, at det er leit at treneren vi har hatt til nå slutter. Nå begynner ikke serien før midt i april, så da har vi litt god tid på oss. Vi har gode trenere per i dag, så vi skal bruke den tiden vi trenger, sier Andersen. 

FFK-jubel
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Spørsmålet om hvem som skulle ha den øverste sportslige myndighet var årsaken til at Eggen sluttet. 

Klubben er midt i en omorganisering , og  at Andersen nå skulle ha siste ord i det sportslige.  Morgan Andersen vil ikke snakke om akkurat dette.

Knut Torbjørn Eggen - cupfinalen 2006
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

 - Ingen personkonflikt

-  Jeg synes det blir et rart spørsmål å svare på, og det er heller ikke jeg som legger retningslinjene for hvordan klubben skal styres. Det jeg kan si er at dette etterhvert har blitt et stort konsern, og da er det vår jobb å styre etter beste evne ut i fra den modellen som styret velger.

For det var den nye organisasjonsmodellen som la opp til at Eggen skulle rapportere til  Andersen .

- Det har ikke noe med personen Morgan Andersen å gjøre. Vi er saklig uenig om en del ting, og når vi ikke kommer i mål da, så mister du som sjef litt drivkraft i din proffesjonelle jobb som trener. Det har verken jeg eller FFK råd til, sier Eggen.