NRK Meny
Normal

- Tragisk for Halden

Halden Høyre mener det er nødvendig at et uavhengig organ gransker forholdene rundt Halden kommune.

Halden kommune rådhuset

Høyres leder i Halden kommunestyre, Eirik Milde, mener det er tragisk for kommunen at det stadig dukker opp uheldige og kritikkverdige forhold, som ødelegger kommunens rykte.

Foto: Rainer Prang / NRK

Sivilombudsmannen mener et uavhengig organ bør granske alle forhold rundt Halden kommune.

- En bred, ekstern og uavhengig undersøkelse eller gransking om mulige misligheter og annen uforsvarlig forvaltning i kommunen kan bidra til å legge en vesentlig del av disse ryktene og påstandene døde, skriver Sivilombudsmannen i brevet i følge Halden Arbeiderblad.

Les også:

- Støtter gransking

- Halden Høyre mener det er nødvendig at et uavhengig organ gransker forholdene rundt Halden kommune, sier leder av Halden Høyre, Eirik Milde.

I brevet til kommunen skriver Sivilombudsmannen at det er et høyt antall påstått kritikkverdige forhold i kommunen, og at kommunen ikke svarer på folks henvendelser.

- Dette er nøyaktig det opposisjonspartiene i Halden kommunestyre har pekt på flere ganger tidligere, sier Milde til nrk.no.

- Frykter represalier

I diskusjonen rundt administrasjonen og politikerne i Halden kommune er det hevdet at enkeltpersoner, foretak og andre straffes med represalier fra kommunalt hold om de kommer på kant med kommunen.

I et brev tidligere i år pekte store deler av byggebransjen i Halden nettopp på at de fryktet represalier fra kommunens tekniske etat, og Milde mener det derfor må en uavhengig gransking til.

- Hvis folk frykter represalier fra kommunen så må det et uavheging organ til, som kan gå inn i saken, sier Milde.

Les også:

- Tragisk for Halden kommune

Milde mener påstandene som kommer om kommunens fravær av besvarelser, forskjellsbehandling og mulige misligheter er svært uheldig.

- Jeg synes dette er tragisk for Halden kommune. Jeg håper inderlig at ordfører og politisk ledelse i Halden kommune tar dette på største alvor, sier Eirik Milde.

Varaordfører i Halden, John Østensvik, mener Sivilombudsmannen er sent ute med å be om en uavhengig gransking av kommuneadministrajsjonen i Halden.

- Dette er forhold vi har ryddet opp i, men vi tar en hver henvendelse om denne typen saker alvorlig i kommunen, sier han.

Betyr det et nei til en uavhengig granskning?

- Det har vært fall ikke vært noe politisk tema så langt, sier Østensvik.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sykehuset tester nye kreftmedisiner

    Flere får kreft i Østfold enn ellers i landet. Derfor jobber sykehuset med å tilby pasienter mulighet til å være med i studier for å prøve ut nye, lovende medisiner, sier Andreas Stensvold, som er forsker og avdelingssjef ved kreftavdelingen på sykehuset.

  • Flytter passkontoret til Grålum

    Øst politidistrikt har vedtatt å flytte passkontoret fra Råde til Grålum i Sarpsborg. Dato for flytting er ennå ikke satt, og vil trolig først kunne skje i siste halvdel av 2018. Passkontoret skal flyttes for å få lokaler som er egnet til å utstede nye nasjonale ID-kort og plass nok til nytt saksbehandslingssystem for pass. Det forteller Heidi Vinsrud som er seksjonssjef for forvaltningseksjonen i Øst politiditsrikt.

    Passkontoret
    Foto: Britt Kristin Ese / NRK