NRK Meny
Normal

- Toppsyklister inspirerer oss

– Toppsyklister inspirerer oss til å sykle til jobben og til å hjelpe ungene våre til å sykle, sa helseminister Jonas Gahr Støre. Se video!

Jonas Gahr Støre

Helseminister Jonas Gahr Støre er imponert over nivået på norske proffsyklister - men han har ingen favoritt i Tour of Norway.

Foto: Anette Torjusen/NRK

Tidligere i dag møtte NRK helsesmisteren og proffsyklistene.

Gahr Støre møtte arrangører og syklister på Quality Hotel i Sarpsborg under et seminar i regi av Tour of Norway.

Helseministeren deltok på seminaret for å snakke om viktigheten av at næringslivet satser på mosjon og fysisk aktivitet som en del av en bedrift.

– Det får sykefraværet ned, det øker motivasjonen blant de ansatte og det øker bunnlinjen i selskapet. Det er en vinn-vinn-vinn-situasjon om vi innretter arbeidet på denne måten. Vi kan stimulere til dette ved å snakke om det på konferanser som dette.

– De fleste av oss kommer aldri til å bli toppsyklister, men toppsyklister inspirerer oss til å sykle til jobben og til å hjelpe ungene våre til å sykle, legger han til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tour of Norway

Flere internasjonale sykkelteam er på plass i Østfold.

Foto: Anette Torjusen/NRK

– Den norske suksessen er et eventyr

Gahr Støre skal besøke flere steder i Østfold i dag, og får derfor ikke muligheten til å følge rittet på nært hold.

Men den sportsinteresserte helseministeren sier at han kommer til å gjøre det han kan for å følge med.

– Jeg er en veldig stor fan av de norske syklistene som markerer seg i verdenseliten. Det er egentlig et eventyr. Så jeg gleder meg veldig til dette. Etter å ha fulgt Thor Hushovd i mange år, så synes jeg at de nye som kommer opp er veldig spennende å følge med på.

Har du noen favoritt i dag?

– Dette er starten på et veldig tøft ritt, og det har vært en del skader. Jeg tror jeg skal vokte meg litt for å ha noen favoritt i dag. Jeg heier på alle, sier Gahr Støre med et smil.

Les også:

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Jonas Gahr Støre om sykkelrittet Tour of Norway.

Gahr Støre om Tour of Norway

Boasson Hagen ser frem til å kjøre i Norge

Lag fra store deler av verden deltar i sykkelrittet som arrangeres fra 15.–19. mai, og som har start i Gamlebyen i Fredrikstad klokken 12.30 i dag.

Syklistene skal gjennom 190 kilometer med Østfoldveier før de kommer over målgangen i Sarpsborg sentrum. Det er ventet at syklistene inntar målbyen for avsluttende runder fra 16.40.

Proffrytter Lars Erik Nordhaug har allerede testet deler av løypa, og gleder seg til å ta fatt på åpningsetappen.

– Jeg har allerede syklet den siste runden i Sarpsborg og den ser veldig fin ut. Det er åpningsetappen i dag, og da er det alltid litt nervøst og spennende. Vi skal få se hvem som tar den første gule trøya. Det blir spennende, sier han til NRK.no.

Også Edvald Boasson Hagen gleder seg til å sykle på hjemmebane. Han har som mål å henge med i teten når det skal spurtes i Sarpsborg sentrum.

– Det er første etappe, så det kan bli litt nervøst. Det ender nok opp i en spurt på slutten og jeg håper å kunne være med foran der når det skjer, og kjempe i toppen, sier han.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Edvald Boasson Hagen og Lars Erik Nordhaug snakker om hvordan det blir å kjøre et internasjonalt sykkelritt på hjemmebane.

Boasson Hagen og Nordhaug

Kristoff vil hevde seg i spurtene

Bronsevinner fra OL, Alexander Kristoff, er en av de norske stjernene som skal sykle rittet.

I går gjorde han sine siste forberedelser, og 25-åringen fortalte NRK at han gleder seg til endelig å kjøre et internasjonalt ritt i Norge.

– Jeg har alltid likt å kjøre i Norge, så jeg håper at jeg kan bite fra meg selv om jeg har hatt en rolig periode nå. Jeg håper at jeg kan hevde meg i spurtene, sier han.

Bronsevinner fra OL Alexander Kristoff gleder seg til endelig å kjøre et internasjonalt ritt i Norge. Og planen var å gjøre det på en splitter ny sykkel malt i nettopp bronse.
Reporter: Morten Stenberg
Foto/redigering: Håvard G. Hagen

Kristoff gleder seg til å kjøre i Norge

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkuhell på E6

    Det har vært et trafikkuhell på E6 ved Missingmyr i Råde i retning Moss. Trafikken passerer, men det er kø på stedet.

  • Dahl Andersen ny sykehusdirektør

    Irene Dahl Andersen blir konstituert som ny direktør for Sykehuset i Østfold inntil videre. Just Ebbesen har blitt enig med styreleder i Sykehuset Østfold om å gå av som direktør. Det kom frem på et ekstraordinært styremøte søndag, melder sykehuset.