NRK Meny
Normal

- Terrorsiktet skjøt meg

37-åringen som er tiltalt for å ha drept Bandidos-medlemmet Lennart Faugli, hevdet i retten i dag at han selv har blitt beskutt av en terrorsiktet.

Skudd mot rekkehusleilighet i Askim
Foto: MMS-foto: Lars Petter Brynhildsen / NRK

Den tiltalte hevdet i retten at en nylig terrorsiktet mann skjøt og skadet ham i Askim i fjor.

Den terrorsiktede skal blant annet ha stått bak skuddene mot synagogen i Oslo tidligere i høst, samt terrorplaner mot den amerikanske ambassaden.

Skjøt mot bolig mens familien sov

Den nå drapstiltalte 37-åringen opplevde i fjor å få flere skudd mot boligen sin mens han og familien lå og sov.

I retten i dag forklarte han at han trodde nå avdøde Lennart Faugli hadde leid inn den terrorsiktede for å skyte mot boligen hans.

37-åringen ble selv truffet i låret under skyteepisoden.

Forklarte seg om drapet

37-åringen har i retten i dag forklart seg om drapet han selv er tiltalt for.

Med rolig stemme fortalte han hvordan han 13. mars i år tok livet av Lennart Faugli med 14 skudd - da Faugli kom ut fra rettslokalet i Mysen.

Tiltalte sier han hadde følt seg truet av Bandidos-medlemmet Faugli i flere år.

Sittende i bilen så han Faugli bli ført fra rettssalen og mot en ventende politibil på parkeringsplassen, der han selv sto parkert. Idet Faugli og politifolkene nærmet seg, grep han et våpen og gikk ut av bilen.

- Legg dere ned!

- Jeg tror jeg ropte noe sånt som «Legg dere ned» og rettet våpenet mot Lennart. Jeg skjøt først ett skudd mot ham. Han så på meg og begynte å løpe. I hvert fall fortsatte jeg å skyte da jeg gikk mot ham. Jeg siktet ikke på noe spesielt sted - bare skjøt mot ham, fortalte 37-åringen i retten.

Tekniske undersøkelsene viste senere at det ble avfyrt 14 skudd på åstedet. 11 av dem traff Faugli. Han døde av følge av kulene som traff ham i hodet.

37-åringen har sagt seg skyldig i forsettlig drap, men nekter straffskyld for at han skjøt Faugli med overlegg.

Stålbatong

Bakgrunnen for konflikten mellom den tiltalte Askim-mannen og Faugli ligger tre år tilbake. Da han var på jobb som dørvakt på Station Pub i Mysen høsten 2003,  følte han seg truet på livet av Lennart Faugli.

Ved ett tilfelle tilførte han Faugli mellom 20-30 slag med en stålbatong.

Det var i kjølvannet av denne episoden at tiltalte oppgir at han ble truet på livet Faugli og hans bekjente.

(NRK/NTB)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Wille klar for ny klubb

    Tidligere Halden topphåndball-trener Jonas Wille er ny trener i svenske Skövde. Det skriver Halden Arbeiderblad. Wille trente Halden frem til i fjor.

  • Fredrikstad økte mest

    Fredrikstad fikk flest nye innbyggere av alle østfoldkommunene i fjor. Befolkningsveksten var på 856 personer. Prosentvis var det likevel Våler som hadde den største veksten. 136 nye innbyggere ga en vekst på 2,5 prosent.

    Gangbrua i Fredrikstad
    Foto: Walter Schoffthaler