- SV har igjen bøyd seg for press

Høyres Martin Engeset er ikke fornøyd med regjeringspartienes jernbanepolitikk.

Full stopp på Østfoldbanen
Foto: Nrk-tipser

Spesielt er han skuffet over at SV kan gå med på en laber jernbanesatsing i forslaget til neste års statsbudsjett.

 

Lite penger

- Østfoldbanen har hatt betydelig trafikkvekst. Titusener pendler på Østfoldbanen. Men her er det nesten ikke lagt opp til investeringer i det hele tatt, mener Engeset.

 

Det blir ikke penger til krysningsspor ved Berg i Halden, utbedring av jernbanebroen over Rolvsøysund eller Mossetunnelen.

Blåser i tverrpolitisk enighet

Høyrepolitikeren synes det er tragisk når en regjering med SV ikke vil bevilge penger til disse prosjektene. Spesielt siden planene for Mossetunnelen ifølge Engeseth hadde et bredt tverpolitisk flertall i Østfold.

- Dette er et ganske tydelig eksempel på at SV nok en gang blirt overkjørt på sine viktigste saker av et maktarrogant Arbeiderparti. Det beklager jeg, sier Engeset.

- Her hadde det vært bred støtte for å få til en bedre satsing på jernbanen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politiet stanset fest i Skiptvet

    Politiet stanset en fest på Lund grendehus etter melding tilløp til slagsmål lørdag kveld. Inen av de 30- 40 ungdommene som var på stedet ble skadet, men i politipatruljen har avsluttet festen i forebyggende øyemed og sendt festdeltakerne hjem, melder Øst politidistrikt på Twitter.

  • Vist bort fra byen

    To godt voksne karer ble bortvist fra Fredrikstad sentrum etter å ha vært overstadig beruset og vært ufine mot flere ansatte på et utested, melder politiet på Twitter. I Sarpsborg ble en mann ung mann anmeldt for urinering på offentlig sted. Han fikk heller ikke kommet tilbake til sentrum.