NRK Meny
Normal

- SV har igjen bøyd seg for press

Høyres Martin Engeset er ikke fornøyd med regjeringspartienes jernbanepolitikk.

Full stopp på Østfoldbanen
Foto: Nrk-tipser

Spesielt er han skuffet over at SV kan gå med på en laber jernbanesatsing i forslaget til neste års statsbudsjett.

 

Lite penger

- Østfoldbanen har hatt betydelig trafikkvekst. Titusener pendler på Østfoldbanen. Men her er det nesten ikke lagt opp til investeringer i det hele tatt, mener Engeset.

 

Det blir ikke penger til krysningsspor ved Berg i Halden, utbedring av jernbanebroen over Rolvsøysund eller Mossetunnelen.

Blåser i tverrpolitisk enighet

Høyrepolitikeren synes det er tragisk når en regjering med SV ikke vil bevilge penger til disse prosjektene. Spesielt siden planene for Mossetunnelen ifølge Engeseth hadde et bredt tverpolitisk flertall i Østfold.

- Dette er et ganske tydelig eksempel på at SV nok en gang blirt overkjørt på sine viktigste saker av et maktarrogant Arbeiderparti. Det beklager jeg, sier Engeset.

- Her hadde det vært bred støtte for å få til en bedre satsing på jernbanen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Østli blir værende i Sarpsborg 08

    Midtstopperen Anders Østli har skrevet under på en ny kontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. 34-åringen blir dermed i klubben ut neste sesong.

    Anders Østli
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • To ferger ute av drift på fjorden

    Det er timelange køer både i Moss og Horten nå, fordi både «Bastø V» og «Bastø VI» er tatt ut av trafikk på grunn av sterk vind i Oslofjorden. Det opplyser Bastø Fosen, som ber reisende beregne ekstra ventetid.