NRK Meny
Normal

- Student storsvindlet Statens lånekasse

Den unge kvinnen skal ha svindlet til seg en halv million kroner.

Illustrasjonsfoto

Den kvinnelige studenten skal gjentatte ganger ha opplyst overfor Lånekassen, på søknadskjemaer og blanketter, at hun studerte ved et amerikansk universitet. Men kvinnen befant seg i Europa. Illustrasjosnfoto.

Foto: NRK

Kvinnen fra Moss må i dag møte i lagmannsretten, tiltalt for å ha svindet Statens Lånekasse for nær 500.000 kroner.

Studerte i Europa

Studenten søkte opprinnelig om lån og stipend til en treårig utdannelse i USA - men valgte istedet å studere i Europa.

Under en periode i studiene skal hun også ha bodd hjemme hos foreldrene i Norge.

Likevel skal hun ikke ha informert Lånekassen om endringene - og hun skal gjentatte ganger ha skrevet på søknader og blanketter at hun tok utdannelsen ved det amerikanske universitetet

Kvinnen anket straffen

Moss tingrett har tidligere dømt kvinnen til 45 timers samfunnsstraff for forholdet. Hun må også betale tilbake 770.000 kroner til Lånekassen.

Retten mente at hun hadde handlet i vinnings hensikt. Men i formildende retning mente retten samtidig at kvinnen selv hadde bidratt til at Lånekassen i det hele tatt oppdaget forholdene.

Kvinnen anket dommen, og det er nå satt av to dager til saken i Borgarting lagmannsrett.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Onsøy vant Golf NM

    Kvinnelaget til Onsøy Golfklubb vant NM i Golf 1. divisjon. NM ble arrangert på Onsøy Golfbane i helgen. På laget var Jannicke Flesland, Amalie Valle og Ning Kheawsalab. Det er Fredriksstad Blad som skriver dette. Men det er ikke sikkert at klubben har nok spillere til å delta i eliteserien.

  • Politiet hentet hund i varm bil

    Politiet måtte ta en hund ut av en varm bil i Moss i kveld. Hunden var i god form, men politiet får ikke kontakt med eieren. Nå er hunden overlatt til SOS Veghjelp.