NRK Meny
Normal

Bostyreren: – Stor uro etter Faktor Eiendom-konkursen

Det er uro rundt alle selskaper og prosjekter under Faktor Eiendom etter konkursen.

Leif Petter Madsen

Advokat Leif Petter Madsen er bostyrer i Faktor Eiendom. Her er han fotografert i forbindelse med Finance Credit-saken i 2003, hvor han også var bostyrer.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

– Det er et utfordrende arbeid å skaffe seg oversikt over selskapsstrukturen. Vi prøver å finne ut hvilke gjeldsforpliktelser Faktor Eiendom har og hvilke verdier som ligger i konsernet. Vi har brukt mange timer og vil bruke mange flere timer på denne jobben, sier bostyrer Leif Petter Madsen til NRK.no.

Tirsdag morgen kom nyheten om at eiendomsselskapet Faktor Eiendom var konkurs . Selskapet, som hadde 65 datterselskaper, hadde rundt én milliard kroner i gjeld.

LES OGSÅ:

– Vil stille spørsmål

– I samarbeid med panthaverne ser vi på portefølje for portefølje. Målet er å finne ut om det er hensiktsmessig å selge eller bevare virksomheten slik den er inntil videre, sier Madsen, som også var bobestyrer i Finance Credit Norge.

Forhandlingenen i boet handler også i dag om fortsatt drift av det heleide datterselskapet Faktor Industrier, og leveranse av 727 hybelenheter til studentsamskipnaden i Bergen .

Men det er uro knyttet til alle selskaper under Faktor Eiendom.

– Jeg tror alle som har registrert at Faktor Eiendom ASA er konkurs og som har et avtaleforhold med et av selskapene, vil stille spørsmål om man er sikret leveranser eller betaling for arbeid man har utført. Det er naturlig og vi er forberedt på å besvare alle, sier Madsen.

LES OGSÅ:

– Blir ingenting igjen

– Hvem er det som taper mest på denne konkursen?

– Aksjonærene taper alt. Her blir det ingenting igjen, det kan vi med sikkerhet si, sier Madsen.

Ifølge bostyreren dreier det seg om rundt 1500 aksjonærer.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brann i pipe i Fredrikstad

    Det brenner i en pipe på Ørmenveien i Fredrikstad. Brannvesenet er på vei til stedet, melder Alarmsentral Brann Øst på Twitter.

  • Nytt navn på storkommune klart

    Den nye kommunen i indre Østfold skal hete «Indre Østfold.» Det er kommunalminister Jan Tore Sanner som presenterte det nye navnet på møte for fellesnemnda til storkommunen i dag.

    JAN TORE SANNER
    Foto: ANNE OGNEDAL / NRK