NRK Meny
Normal

- Stjeler æren for E18-utbygging

Statsministeren må ikke komme her og ta æren for at det er blitt penger til mer utbygging på E18, mener FrP.

Ulf Leirstein
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

FrP-stortingsmann Ulf Leirstein syns regjeringsmedlemmenes besøk i Eidsberg i går ble en heller pinlig affære.

860 millioner kroner fikk statens vegvesen i går, for å få ferdig E18 gjennom indre Østfold til Knapstad innen 2010.

FrP sinte

Men Fremskrittspartiets menn på stortinget raser. De mener statsminister Jens Stoltenberg ikke fortalte hele sannheten om veimillionene på pressekonferansen i går.

- De sier at regjeringen skal bruke penger, men de flytter bompengeinnkreving indirekte over fra E6 til E18. Samtidig bryter de med tidligere prinsipper, med å forlenge bompengeinnkreving og øke innkrevingssatser.

- Pinlig

Det sier Per Sandberg, leder av Stortinget Transport- og kommunikasjonskomite, og få full støtte av Østfold Frp-representant Ulf Leirstein.

- Ganske pinlig affære. Det man ikke sier noe om, er at bilistene skal betale mye mer. Det er faktisk bilistene som burde vært i rampelyset på E18 i går, og fått takken for at de bidrar til ferdigstillelsen av E18.

Mer penger, og fortere

Men dette vil Samferdselsdepartementet ha seg frabedt.

Erik Lahnstein, politisk rådgiver, sier at riktig nok fikk FrP på plass 40 mill ekstra gjennom sine budsjettavtaler med regjeringen Bondevik i forrige periode.

- Men vi har lagt inn 170 mill ekstra i neste NTP-periode (Nasjonal Transportplan), og vi sørger for at de pengene som kommer er satt av tidligere.

- Dette handler om den sedvanlige brummingen fra FrP, sier Lahnstein.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Holli Mølle i finale for gründere

    Holli mølle er en av seks bedrifter som er med i kampen om å bli kåret til årets lokalmatgründer. Avisa Nationen, Norgesgruppen og næringsorganisasjonen " Hanen" står bak konkurransen. Juryen har uttalt at ved å legge vekt på kvalitet, design og formilding har olli mølle fra Spydeberg vist at det er mulig å snu en konkurstruet bedrift til en lønnsom vekstbedrift.

    Holli Mølle
    Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / visualdays