NRK Meny
Normal

- Smuglet 'kokain-dildo' i skjeden

En 21 år gammel kvinne hevder hun ble truet til å smugle  tilsammen 2,3 kilo kokain - i magen og i skjeden.

Tre ganger i fjor smuglet hun kokain fra Sverige til Norge.

- Truet henne

Kvinnen, som har bostedsadresse i Tyskland, har forklart at hun først ble kontaktet av noen afrikanere som spurte om hun ville tjene penger, noe hun avslo. Hun har videre begrunnet avslaget med at hun ikke ønsket å gjøre noe ulovlig.

En kveld senere skal to afrikanere ha stått og ventet på henne utenfor hjemmet hennes. De skal ha truet henne til å bli med til Amsterdam.

Der skal hun ha blitt tatt med til en leilighet hvor hun ble truet til å svelge 58 kapsler. Hun har forklart at hun ikke visste hva disse kapslene inneholdt, men innrømmer at hun antok at det kunne være heroin eller kokain.

- Pakke smør

Hun fikk videre en pakke som hun betegner som en dildo,som hun puttet inn i skjeden.

Hun mener denne pakken veide omtrent som en pakke smør, hvilket vil si 250 gram i Tyskland.

Etter å ha passert den norsk/svenske grensen ved tre anledninger, to ganger med tog og en med buss skal hun ha smuglet totalt 2,3 kilo heroin.

Kvinnen har, så langt det har latt seg gjøre, samarbeidet med politiet og har tilstått å ha smuglet kokain. Hun har hun ikke innrømmet straffskyld, fordi hun hevder at hun har blitt truet og at ikke har turt å oppsøke politet fordi hun var redd for å ikke bli trodd.

Reiste alene

Retten legger vekt på at kvinnen kunne ha forlatt tog eller buss, da hun har reist alene. Hun skal ikke ha vurdert noen handlingsalternativ.

Nå er hun dømt til fengsel i to år og ni måneder i Fredrikstad tingrett.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannårsak fortsatt ukjent

    Politiet vet fortsatt ikke brannårsaken til skogbrannen i Moss på tirsdag. Politiet har enda ikke fått rapporten fra krimteknikerne, men de skal ikke ha klart å konkludere med en brannårsak. Seksjonssjef i Moss, Henning Dalbye forteller at de er i ferd med å skaffe seg en oversikt over de som har vært i området. Arbeidere fra BaneNor jobbet rundt stedet, men også turgåere har ringt inn og sagt ifra at de har vært der.

  • Innbrudd i Fredrikstad

    Det har vært innbrudd i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad i løpet av dagen, melder politiet. Gjerningspersonen har brutt opp et vindu, og stjålet sølvtøy, blant annet. Politiet er på stedet og utfører åstedsundersøkelse.