NRK Meny
Normal

- Slipper ikke unna e-skatten

Hvaler kan skattlegge utleiehytter, sier skatteekspert Frode Heggdal Larsen.

Ferieparadiset Hvaler

I slutten av august ble det klart at 4.700 hytteeiere må betale eiendomsskatt på Hvaler neste år.

Foto: Bjørn Ruud

Luksushyttene i kompleksene Skjærhalden rorbuer og Havtunet er regulert som næringsbygg.

Advokat Frode Heggdal Larsen i advokatfirmaet Bing Hodneland mener likevel at utleiehyttene ikke slipper unna eiendomsskatten.

– Må være lite brukt av eier

For at en hytte skal bli sett på som næringseiendom og dermed slippe eiendomsskatt, må den være lite brukt av eieren, sier Larsen.

– Hvis eieren bruker hytta delvis, og leier den ut i andre perioder, vil ikke hytta bli sett på som næringseiendom, forklarer han.

4.700 hytteeiere og 1.600 fastboende må betale eiendomsskatt på Hvaler neste år. Det ble klart i slutten av august.

Kommunen mangler flere titalls millioner kroner for å kunne opprettholde et forsvarlig tjenestetilbud til innbyggerne. I sommer varslet Høyre at de var villige til å si ja til e-skatt.

Skal se nærmere på saken

Advokat Larsen får støtte av rådmann Torleif Gjellebæk i at også utleiehyttene kan bli rammet av e-skatten.

– Det er individuelle eiere av hver enkelt enhet som har en utleieplikt for en liten del av året, men bruker hytta som om det skulle være ens egen mesteparten av året, sier han til NRK.

– Da er vårt utgangspunkt at eiendomsskatten vil ramme også disse enhetene, men vi må se nærmere på det, fordi eiendommene er regulert som næringseiendommer, sier Gjellebæk.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Truet med pistol mot hodet

    Politiet fikk melding sent torsdag kveld om at en kvinne var skallet ned av en mann i en bolig i Fredrikstad. Mannen truet henne også ved å holde en pistol mot hodet hennes. Klokka fem ble mannen pågrepet utenfor en bolig på Rolvsøy. Pistolen viste seg å være gassdrevet og ikke funksjonell, melder politiet.