NRK Meny
Normal

- Skolekutt på grensen til lovbrudd

Foreldre i Hobøl mener kommunens kutt i skolesektoren er på grensen til lovbrudd.

Elever

Illustrasjonsfoto av elever ved Hobøl ungdomsskole.

Foto: Stephan Reis / NRK

- Vi vet at denne høsten har vært svært tøff for lærerne, og elever kommer hjem fra skolen uten å hatt lærere til enkelte timer. Da kan det jo være snakk om at kommunen bryter loven, sier FAU-leder Svanhild Garsjø til NRK.

Kutt på 3 millioner kroner

Likevel foreslår rådmannen i neste års budsjettforslag at overføringene til Hobøl-skolene reduseres med tre millioner kroner.

Dette mener foreldrene er uforsvarlig. De mener situasjonen allerede er ille i kommunen.

På grensen til lovbrudd

Foreldreutvalget frykter at det kan gå på loven løs hvis rådmannens forslag tas til følge.

- Forslaget går ut på å fjerne fire hele stillinger ved Hobøl-skolene, og det er barneskolen som rammes mest, sier Garsjø.

Neste uke er det kommunestyre i Hobøl. Der kommer foreldrene til å møte mannsterke opp for å protestere mot forslaget.

- Kanskje vi kan få kommunestyret til å snu, slik at det blir en annen løsning enn det formannskapet og rådmannen går inn for, sier Garsjø.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ønsket å være synlige, ble svindlet

    Det var et ønske fra enkelte avdelinger i Teknisk etat i Halden kommune om å være synlige for befolkningen, som ledet kommunen inn i svindelen til Det Norske Kartselskapet. Det forteller lederen for Kommunikasjon og service, Martin Vik. Det Norske Kartselskapet skal ha svindlet 600 000 kroner fra kommunen mellom 2012 og 2013.

  • Beslagla 500 kartonger

    Tollerne på Ørje stanset i natt en bil og beslagla 100.000 sigaretter. Politiet har pågrepet en estlender som er på vei til arrest og avhør.