- Skader norsk fotball

- Det er en belastning å ha en sentral leder i fotball-Norge under tiltale. Det mener fotballpresident Sondre Kåfjord.

Sondre Kåfjord
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Fotballpresident Sondre Kåfjord mener tiltalen mot FFK-direktør Morgan Andersen er en belastning for norsk fotball.

- Dette er en kjedelig sak for norsk fotball. Det er klart en belastning å ha en sentral leder i fotball-Norge under tiltale, sier Sondre Kåfjord til NRK.

- Avventer rettsbehandling

I går tok politiet ut tiltale mot Morgan Andersen i den såkalte Mikel-saken. Politiet mener at Morgan Andersen forfalsket en kontrakt da han jobbet som Lyn-direktør. Kontrakten skulle dokumentere at fotballspilleren John Obi Mikel var Lyns eiendom.

Fotballpresidenten mener tiltalen skaper en vanskelig situasjon for Norges Fotballforbund.

- Når det har foregått etterforskning og de har kommet så langt at det tas ut tiltale, betyr det at noen i rettssystemet vurderer det som sannsynlig at det er begått ulovligheter. Det skaper en vanskelig situasjon for oss, sier Kåfjord.

- Avventer

John Obi Mikel

John Obi Mikel spiller nå for Chelsea.

Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Norges Fotballforbund kommer ikke til å gripe inn i saken før den er blitt behandlet i retten.

- Det er tatt ut tiltale, men det foreligger jo ingen dom. Rettssystemet må få lov til å gå sin gang. Enhver er uskyldig inntil det foreligger en dom, sier Kåfjord.

I tillegg til at saken nå skal behandles i retten, vil Norges Fotballforbund vurdere saken i forhold til lovverket i fotballforbundet.

- Vi har vårt eget lovverk og vil selvsagt følge opp der. Vi har mange sanksjonsmuligheter, men det er for tidlig å begynne å spekulere i, sier Kåfjord.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • TV2: Etterforsker Bitcoinspor

    TV2 melder i kveld at politiet har fått tips om at den drepte 24-åringen hadde vekslet til seg et større pengebeløp fra bitcoins før han ble drept. Politiet bekrefter overfor TV2 at de har fått et slikt tips, men at de ikke kan si noe om etterforskningen nå.

  • Se TV-sendingen 20.55 her