NRK Meny
Normal

- Skader norsk fotball

- Det er en belastning å ha en sentral leder i fotball-Norge under tiltale. Det mener fotballpresident Sondre Kåfjord.

Sondre Kåfjord
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Fotballpresident Sondre Kåfjord mener tiltalen mot FFK-direktør Morgan Andersen er en belastning for norsk fotball.

- Dette er en kjedelig sak for norsk fotball. Det er klart en belastning å ha en sentral leder i fotball-Norge under tiltale, sier Sondre Kåfjord til NRK.

- Avventer rettsbehandling

I går tok politiet ut tiltale mot Morgan Andersen i den såkalte Mikel-saken. Politiet mener at Morgan Andersen forfalsket en kontrakt da han jobbet som Lyn-direktør. Kontrakten skulle dokumentere at fotballspilleren John Obi Mikel var Lyns eiendom.

Fotballpresidenten mener tiltalen skaper en vanskelig situasjon for Norges Fotballforbund.

- Når det har foregått etterforskning og de har kommet så langt at det tas ut tiltale, betyr det at noen i rettssystemet vurderer det som sannsynlig at det er begått ulovligheter. Det skaper en vanskelig situasjon for oss, sier Kåfjord.

- Avventer

John Obi Mikel

John Obi Mikel spiller nå for Chelsea.

Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Norges Fotballforbund kommer ikke til å gripe inn i saken før den er blitt behandlet i retten.

- Det er tatt ut tiltale, men det foreligger jo ingen dom. Rettssystemet må få lov til å gå sin gang. Enhver er uskyldig inntil det foreligger en dom, sier Kåfjord.

I tillegg til at saken nå skal behandles i retten, vil Norges Fotballforbund vurdere saken i forhold til lovverket i fotballforbundet.

- Vi har vårt eget lovverk og vil selvsagt følge opp der. Vi har mange sanksjonsmuligheter, men det er for tidlig å begynne å spekulere i, sier Kåfjord.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fengsel for ulovlig gevær


    En mann i slutten av 50-årene er dømt til fengsel i 16 dager, etter at politiet fant et salonggevær med avsaget løp hjemme hos mannen i fjor sommer. Politiet rykket ut til boligen i Fredrikstad, etter melding om at det ble truet med kniv der. Mannen erkjente ikke straffskyld da saken var var oppe for tingretten. Retten kom likevel fram til at mannen oppbevarte våpen uten tillatelse.