NRK Meny
Normal

- Selvpisking i Halden

Bedriftsledere i Halden har en relativt dårlig oppfatning av næringslivet i kommunen, ifølge en ny omdømmeundersøkelse.

Halden kommune rådhuset

Halden kommer dårligst ut i målingen av eget rykte.

Foto: Rainer Prang / NRK

Nordisk barometer har tatt pulsen på omdømmet til over 300 bedrifter gjennom undersøkelsen "Østfold-pulsen".

Næringslivsledere har blitt bedt om å si sin mening om andre bedrifter i sin region, i Moss, Fredrikstad, Sarpsborg, Halden og Indre Østfold.

Det viser seg at Halden er byen som kommer dårligst ut i målingen av eget rykte, mens næringslivsledere i Indre Østfold er mest fornøyde med seg selv. De får over 70 poeng av 100 mulige.

Flere enn 3000 lokale næringslivsledere har deltatt i undersøkelsen.

– Driver med selvpisking

Nils Apeland i Nordisk barometer mener å se et mønster i svarene fra bedriftsledere i Halden. Han sier mye tyder på at lederne i Halden driver med en form for selvpisking.

– De gir hverandre veldig dårlige omdømmevurderinger. Dermed blir spørsmålet om det er noe galt med bedriftene, eller om det er noe galt med oppfatningene, sier han til NRK.

Nils Apeland forteller at indre Østfold kommer best ut i undersøkelsen.

– Da regner vi med at næringslivet er friskt og sunt i Askim og andre deler av indre Østfold, eller at de bare har en høyere tradisjon for å snakke og tenke pent om hverandre, sier Apeland.

Erik Sandersen

Erik Sandersen er leder for Halden industriforening.

Foto: Norske Skog

– Halden er Østfolds industriby

I Halden svarer næringslivsledere altså at de har relativt dårlig oppfatning av sitt eget næringsliv.

Erik Sandersen er leder for Halden industriforening, og sier han ikke syns det er noen grunn til det dårlige selvbildet.

– Halden er og blir Østfolds industriby. På industrisiden tror jeg ikke det er noen grunn til å ha et dårlig selvbilde, sier Sandersen til NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Niendeplass til Sarpsborg janitsjar

    Elitedivisjon i NM i janitsjar i Trondheim ble vunnet Christiania Blåseensemble, Sarpsborg janitsjar spilte seg til en niendeplass.

  • Greåker musikkorps vant

    Greåker musikkorps vant førstedivisjon i NM janitsjar i Trondheim lørdag kveld. Orkesteret spilte "Homenaje a Joaquin Sorolla". Greåker rykket ned fra elitedivisjonen i fjor, men sikret altså opprykk igjen på første forsøk.