NRK Meny
Normal

- Planene for Rygge står som før

Ryanair vil foreløpig ikke fly innenriksruter i Norge.

To Ryanair Boeing 737 på Rygge

Ryanairs planer for Rygge fortsetter som før, sier markedssjefen ved Moss lufthavn Rygge.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Tidligere i dag uttalte Ryanair-sjef Michael O'Leary at det foreløpig ikke er aktuelt å utvide flytilbudet fra Norge.

Uttalelsen gjelder imidlertid ikke for tilbudet fra Moss lufthavn Rygge, forsikrer Markedssjef Silje Thoresen. Det er Ryanairs ønske om å fly fra Avinors lufthavner som utsettes, sier hun til NRK.

Silje Thoresen, Moss lufthavn Rygge

Silje Thoresen, markedssjef ved Moss Lufthavn Rygge.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

– Den uttalelsen er gitt i sammenheng med Avinor og gjelder ikke for Rygge. De planene vi har står som før, sier Thoresen.

– Ryanair har hatt vekstplaner fra Rygge hele tiden, og de regner vi med at er på det nivået de skal være fremdeles, fortsetter hun.

– Ikke skuffet

Tidligere i år sa O'Leary at Ryanair håper å fly innenriksruter i Norge i løpet av tre år. Lavpriskongen mener imidlertid at Avinors flyplasser er for dyre, og sier det hindrer utviklingen på de regionale flyplassene.

Thoresen sier at de ikke er skuffet over at planene om innenriksrutene foreløpig ser ut til å være lagt på is.

Michael O'Leary - ryanair

Ryanair-sjef Michael O'Leary.

Foto: Martin Steinholt / NRK

– Vi har hatt et mål med Ryanair, og det er å få økt passasjerantallet gjennom terminalen. Samarbeidet mellom oss så langt har gjort den jobben svært godt. Innenlandsflyvninger har ikke vært et tema så langt, sier hun.

Ryanair flyr i dag til Moss lufthavn Rygge og til Sandefjord lufthavn Torp, samt en rute til Haugesund.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sarpsborg skal taksere igjen

    Sarpsborg kommune skal taksere alle eiendommene i kommunen på nytt. Bakgrunnen er å danne grunnlag for utregning av eiendomsskatt for 2020. Sarpsborg takserte sist i 2008. Arbeidet med å taksere på nytt starter i høst, og fortsetter ut over 2019.

  • – La barna lære å ferdes i trafikk

    – Ikke følg barna på skolen i dag! Det er beskjeden fra Paal-Gunnar Mathisen i Trygg Trafikk. Han mener det er mye bedre at barna får opplæring i å ferdes i trafikken, enn at de skal bli kjørt til døra. Trygg Trafikk ønsker å opprette såkalte HJERTE-soner rundt skolene, som skal gjøre det tryggere for alle