NRK Meny
Normal

- Ola er storfavoritt

Den svenske sprinteren, Emil Jönsson, holder Ola Vigen Hattestad som favoritt foran sesongens første sprintrenn i verdenscupen.

Ola Vigen Hattestad

Ola Vigen Hattestad er usikker på hvor han står, men svenskene holder ham som favoritt foran verdenscupåpningen.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

– Det er alltid litt spenning og usikkerhet knyttet til den første konkurransen, men nordmennene og spesielt Ola Vigen Hattestad dominerte i fjor, så Ola er storfavoritt i mine øyne, sier han til langrenn.com .

Den svenske sprinteren ble nummer to sammenlagt i sprintcupen for to år siden.

Usikker foran starten

Ola Vigen Hattestad, som er regjerende sprintverdensmester, er usikker på hvor han står foran verdenscupåningen i Finland.

I fjor han uslåelig i klassisk sprint. Han vant alt og kunne både ta med seg gull fra vm og sammenlagtseieren i sprintcupen. Forventningspresset på Østfoldingen er stort, og oppskriften er å bli enda bedre.

– Jeg er spent på hvor jeg står, sier Vigen Hattestad til NRK

Må bli bedre i klassisk

Han mener det er nødvendig for ham å bli enda bedre i klassisk hvis han skal lykkes.

– Jeg har hatt mer fokus på klassisk, både staking og diagonalgang. Det har også blitt mye styrketrening for å bli bedre i staking, sier han.

Sesongens første verdenscuprenn går lørdag i finske Kuusamo, og det er i klassisk stil det skal konkurreres

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Setter opp fartsgrensen på E6

    Fra mandag kan man igjen kjøre i 110 km/t på E6 mellom Korsegården i Ås og Moss, skriver Moss Avis. Gjennom vinteren har strekningen hatt fartsgrense på 100 km/t.

  • Fire av fem bedrifter med mangler

    Fire av fem bedrifter i Østfold og Akershus som ble kontrollert av arbeidstilsynet i februar og mars, hadde feil og mangler på produksjonsutstyr. Slike mangler kan føre til alvorlige skader, mener tilsynet.