NRK Meny
Normal

- Nytt Østfoldsykehus i fare !

Østfold storsykehus kan havne i Oslo, En ny helsegigant bestående av Helse Øst og Helse Sør vil sette nytt Østfoldsykehus i fare mener Odd Holten

Sykehuskorridor. Ill.foto

En sammenslåing av helseregionene vil stikke kjepper i hjula for det planlagte storsykehuset på Kalnes i Sarpsborg. Det tror styremedlem ved sykehuset Østfold, Odd Holten.

Regjeringa vil slå sammen Helse Øst og Helse Sør for å spare flere hundre millioner kroner. Konsekvensen kan bli at lokalsykehuset for Østfold kan havne i Oslo, frykter Odd Holten.

Faresignalene blinker

- Får vi denne store sammenslutningen så vil alle nye planlagte sykehus komme i fare, sier styremedlem i Sykehuset Østfold, Odd Holten.

 Helse Øst og Helse Sør deler i dag Oslo i to. I dag er det stor overkapasitet på sykehusene i Oslo. Hvis regionene blir slått sammen, kan det føre til at det blir så mange ledige senger i samme region, at myndighetene ikke lenger vil se behovet for et nytt Østfoldsykeshus.

Dermed frykter Odd Holten at Østfoldpasienter vil bli flyttet til Ullevaal.

Sykehuset Østfold
Foto: Tobias S. Martinsen / NRK

- Skuffende sammenslåing

- Det er overkapasitet i Oslo, og andre planlagte sykehus vil havne i en pressituasjon.

Jeg synes det er skuffende å oppleve at Østfold som har vært gjennom en stor omlegging av sitt helstilbud gjennom mange år skal komme i en saldering i forhold til Osloproblematikken.

Men ikke alle deler Holtens bekymring. Tore Dag Olsen er direktør for prosjektet nytt Østfoldsykehus.

- Må ha nytt Østfoldsykehus uansett

Han mener sykehusene i Østfold i dag er så slitt at fylket uansett vil trenge et nytt sykeshus

- Hvis vi fortsatt skal ha en desentralisert modell så skal Sykehuset Østfold ivareta befolkningen her. den bygningsmassen vi har er ikke egnet til å gjøre dette i framtiden, så vi er nødt til å ha et nytt sykehus, sier direktøren.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fengsel for alko-smugling


    En Trøgstad-mann i 50-årene er dømt til fengsel i 36 dager, etter at han smuglet inn 350 liter brennevin, 138 liter vin og 47 liter øl i mai i år. Mannen ble stanset nord i Marker kommune. Mannen innrømmet smuglingen da saken var oppe for Heggen og Frøland Tingrett. Mannen mister dessuten førerkortet for en periode på elleve måneder.