NRK Meny
Normal

- NFF er som en kommuniststat

Høyrepolitiker mener Norges Fotballforbund (NFF) ødelegger for klubblagene.

Tage Pettersen
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

John Muiruri

John Muiruri (til høyre) og Bjørnar Johannessen i duell på Melløs Stadion - en arena som ikke er godkjent for spill i førstedivisjon neste sesong.

Foto: Espen Torgersen / NRK

– De stiller altfor strenge krav til å få godkjent en stadion, noe som kan ødelegge for hele fotballen, mener Høyres gruppeleder i Moss bystyre, Tage Pettersen.

I Østfold holder verken Melløs stadion eller Sarpsborg stadion i øyeblikket de kravene forbundet setter.

Les:

– Voldsom karakteristikk

– Det virker som om det er en ledelse på toppen som ikke er åpen for å ta diskusjoner, og så virker det som om fotballforbundet sørger for at det ikke er klima i fotball-Norge til å tørre å ta opp diskusjonen fra klubbenes side, sier Pettersen

Fotballpresident Sondre Kåfjord, mener imidlertid at reglene ikke er stivbente. Presidenten ler av Pettersens karakteristikker.

– Nei det var en voldom karakteristikk. Vi i forbundet gjør ikke annet enn å forvalte det regelverket som vi har blitt enige om,

Nektes spill på Melløs

Moss Fotballklubb fikk beskjed i august om at Melløs Stadion ikke blir godkjent for spill i førstedivisjon neste sesong. Dermed trenger klubben enten en helt ny stadion eller en opprustning av gamle Melløs for å få klarsignal fra forbundet.

Går ikke det, må klubben vise frem en leieavtale på en annen godkjent arena.

Gikk i fakkeltog for ny arena. Se video:

Fakkeltog for nye Melløs Arena
Foto: Ingrid Mathilde Langvik / NRK

Prosjektleder for Nye Melløs Arena, Klaus Hansen, sier at det er lite å gjøre med NFFs avgjørelse.

– Det kommer jo ikke som noen stor overraskelse. Forbundet har tidligere sagt at gamle Melløs stadion har gått ut på dato, og det er kjent for de fleste. Slik det er nå er det ikke mulig å spille hjemmekamper på Melløs neste år, sa Hansen til NRK etter at klubben fikk avslag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Elger ved E18

    To vandrende elger har ført til at E18 ved Homstvetkrysset er stengt i en kort periode, mens politiet prøver å få kontroll på dyrene.