NRK Meny
Normal

- Nei til avgiftsbelagt biodiesel

Transportnæringen kommer til å slutte å fylle biodiesel når det blir avgift også på denne type drivstoff.

Stasjon for biodiesel av Rapsolje, BV Energi AS

Det er uaktuelt å fortsette å fylle biodiesel dersom den blir avgiftsbelagt, mener transportnæringen.

Foto: Frode Meskau / NRK

Dersom regjeringen fjerner avgiftsfritaket på denne type diesel, blir den dyrere enn vanlig diesel.

- Velger vekk biodiesel

- Da velger transportnæringen vekk det miljøvennlige alternativet, sier Erling Sæther leder i Logistikk- og transportnæringens landsforening.

Regjeringen har gitt signaler om at avgiftsfritaket for biodiesel skal fjernes og mener at all veitransport skal betale kostnader knyttet til ulykker, støy og veislitasje.

Men etter kraftige reaksjoner har finansminister Kristin Halvorsen uttalt at planene om å fjerne avgiftsfritaket kan bli endret.

- Markedet forsvinner

Biodieselprodusent Uniol i Fredrikstad har gitt uttrykk for at markedet for biodrivstoff kommer til å forsvinne dersom fritaket fjernes, for da blir biodiesel dyrere ut til forbruker enn ordinær diesel.

Nå bekrefter transportnæringen at det ikke blir aktuelt å fortsette å bruke biodiesel dersom det blir avgift på denne type drivstoff.

- Hele lastebilnæringen i Norge har som ambisjon å redusere CO2-utslippene med 1 million tonn fra lastebilene, og når de nå innfører denne avgiften, innebærer det at vi ikke kan bruke biodrivstoff i dieselen, sier Erling Sæther.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Enklere å få time for pass

  Passkontoret på Råde legger nå ut nye timer hver uke. Tidligere i år fikk passkontoret kritikk fra Politidirektoratet da det det var fullbooket på passkontoret flere uker fremover.

  Øst politidistrikt har nå satt inn ekstra personell, og det er igjen mulig å bestille time.

  Norsk pass
  Foto: Heidi Gomnæs / NRK
 • Utelukker ikke Østfoldstatsråd

  Førsteamanuensis Harald Borgebund ved Høgskolen i Østfold sier Høyre kan få enda en minister i regjeringen etter at Sylvi Listhaug trakk seg som justisminister i går.
  Han mener det ikke er automatikk i at det er en ny Frp-statsråd som skal erstatte Sylvi Listhaug, og trekker frem Ingjerd Schou som en aktuell kandidat.

  Harald Borgebund
  Foto: Bengt-Eigil Ruud/NRK