NRK Meny
Normal

- Nei til avgiftsbelagt biodiesel

Transportnæringen kommer til å slutte å fylle biodiesel når det blir avgift også på denne type drivstoff.

Stasjon for biodiesel av Rapsolje, BV Energi AS

Det er uaktuelt å fortsette å fylle biodiesel dersom den blir avgiftsbelagt, mener transportnæringen.

Foto: Frode Meskau / NRK

Dersom regjeringen fjerner avgiftsfritaket på denne type diesel, blir den dyrere enn vanlig diesel.

- Velger vekk biodiesel

- Da velger transportnæringen vekk det miljøvennlige alternativet, sier Erling Sæther leder i Logistikk- og transportnæringens landsforening.

Regjeringen har gitt signaler om at avgiftsfritaket for biodiesel skal fjernes og mener at all veitransport skal betale kostnader knyttet til ulykker, støy og veislitasje.

Men etter kraftige reaksjoner har finansminister Kristin Halvorsen uttalt at planene om å fjerne avgiftsfritaket kan bli endret.

- Markedet forsvinner

Biodieselprodusent Uniol i Fredrikstad har gitt uttrykk for at markedet for biodrivstoff kommer til å forsvinne dersom fritaket fjernes, for da blir biodiesel dyrere ut til forbruker enn ordinær diesel.

Nå bekrefter transportnæringen at det ikke blir aktuelt å fortsette å bruke biodiesel dersom det blir avgift på denne type drivstoff.

- Hele lastebilnæringen i Norge har som ambisjon å redusere CO2-utslippene med 1 million tonn fra lastebilene, og når de nå innfører denne avgiften, innebærer det at vi ikke kan bruke biodrivstoff i dieselen, sier Erling Sæther.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Knivoffer kan forklare seg

  Politiet etterforsker fortsatt knivstikkingen på Krapfoss i Moss fredag den 13. oktober. Offerets tilstand er stabil og hun er i dialog med politiet om saken, opplyser Tore Løvengreen som leder vold- og sedelighetsavdelingen. – Men vi må ha flere samtaler med henne for å klarlegge hva som skjedde, sier Løvengreen. En mann er varetektsfengslet for to uker, og siktet for drapsforsøk.

  Politi på Krapfoss
  Foto: Odd Skjerdal/NRK
 • Stort ølbeslag på grensa

  Tollerne på Svinesund fant 22,5 tonn øl på et polskregistrert vogntog mandag morgen. Vogntoget krysset grensa på E6, og alkoholvarene var merket som energidrikk i papirene, opplyser kontorsjef Wenche Fredriksen på Svinesund tollsted. Sjåføren er hentet av politiet.

  Ølbeslag 23.10.17
  Foto: Tomas Berger/NRK