NRK Meny
Normal

- Millionkutt går utover elevene

Hvaler kommune skal kutte 3 millioner kroner i skolebudsjettet. Foreldrene mener kuttene går for hardt utover elevene.

Floren skole, Hvaler

Over 3 millioner kroner skal kuttes i Hvalerskolene. Foreldrene mener nedskjæringene er dramatiske og vil føre til en dårligere skole. - Foreldrene mener at 'nok er nok' og vil at Fylkesmannen griper inn, sier leder for Foreldrenes Arbeidsutvalg ved Floren skole, Leif Ericsson.

Foto: Camilla Næss / NRK

- Foreldrene mener at "nok er nok" og vil at Fylkesmannen griper inn, sier leder for Foreldrenes Arbeidsutvalg ved Floren skole, Leif Ericsson.

Opprørte foreldre

Han er opprørt og mener kuttene gjør det umulig for lærerne å gi elevene god nok undervisning.

- Man må ikke kutte sånn at det går utover det som er lovpålagt, sier Leif Ericsson.

Bekymringsbrev til Fylkesmannen

Over 3 millioner kroner skal kuttes i Hvalerskolene. Foreldrene mener nedskjæringene er dramatiske og vil føre til en dårligere skole.

Nå har de sendt bekymringsbrev til Fylkesmannen i Østfold.

- Det er viktig at politikerne ser på konsekvensene av det de gjør. Altså, de kan vedta ting på møter, men de må også ut og se hva som skjer på skolene, sier Ericsson.

- Tror ikke det blir dårligere skole

Konsekvensene av kuttene blir blant annet flere elever per kontaktlærer og mindre tilpassa opplæring. Det er stikk i strid med kunnskapsløftet mener FAU.

At kuttene gir en dårligere skole har ordføreren på Hvaler ingen tro på.

- Det politiske flertallet på Hvaler mener at vi likevel skal ha en god skole også i framtiden, sier ordfører på Hvaler, Eivind Normann Borge.

Ordfører Eivind Normann Borge mener kommunen bruker mer penger på elevene enn ellers i landet.

- Det kan virke som om 3 millioner kroner er ganske mye, men vi bruker faktisk over 20 000 kroner mer per elev enn landsgjennomsnittet, som også påstås og ha en grei skole. Da er det faktisk ikke så mye, sier ordføreren.

Fylkesmannen ber Hvaler kommune redegjøre for hvilke konsekvenser et kutt på 3 millioner kroner gir for skolesektoren i kommunen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kvinne savnet i Moss

    Politiet melder at en 78 år gammel kvinne er savnet fra sykehuset i Moss. Kvinnen er cirka 170 centimeter høy, har kort grått hår, briller, mørke bukser og brun boblejakke. Ifølge politiet har hun også dårlig helse.

  • Klager på musikkstøy fra festningen

    Naboer til Fredriksten festning i Halden ber Fylkesmannen i Østfold vurdere om reglene følges under store konserter på festningen. Festivalen Tons of Rock og Landstreffet for russ trekkes fram som arrangement som skaper mye støy og går ut over nattesøvn og trivsel for de som bor i området.

    tons of rock 2015
    Foto: Rune Fredriksen / NRK