NRK Meny
Normal

- Millionkutt går utover elevene

Hvaler kommune skal kutte 3 millioner kroner i skolebudsjettet. Foreldrene mener kuttene går for hardt utover elevene.

Floren skole, Hvaler

Over 3 millioner kroner skal kuttes i Hvalerskolene. Foreldrene mener nedskjæringene er dramatiske og vil føre til en dårligere skole. - Foreldrene mener at 'nok er nok' og vil at Fylkesmannen griper inn, sier leder for Foreldrenes Arbeidsutvalg ved Floren skole, Leif Ericsson.

Foto: Camilla Næss / NRK

- Foreldrene mener at "nok er nok" og vil at Fylkesmannen griper inn, sier leder for Foreldrenes Arbeidsutvalg ved Floren skole, Leif Ericsson.

Opprørte foreldre

Han er opprørt og mener kuttene gjør det umulig for lærerne å gi elevene god nok undervisning.

- Man må ikke kutte sånn at det går utover det som er lovpålagt, sier Leif Ericsson.

Bekymringsbrev til Fylkesmannen

Over 3 millioner kroner skal kuttes i Hvalerskolene. Foreldrene mener nedskjæringene er dramatiske og vil føre til en dårligere skole.

Nå har de sendt bekymringsbrev til Fylkesmannen i Østfold.

- Det er viktig at politikerne ser på konsekvensene av det de gjør. Altså, de kan vedta ting på møter, men de må også ut og se hva som skjer på skolene, sier Ericsson.

- Tror ikke det blir dårligere skole

Konsekvensene av kuttene blir blant annet flere elever per kontaktlærer og mindre tilpassa opplæring. Det er stikk i strid med kunnskapsløftet mener FAU.

At kuttene gir en dårligere skole har ordføreren på Hvaler ingen tro på.

- Det politiske flertallet på Hvaler mener at vi likevel skal ha en god skole også i framtiden, sier ordfører på Hvaler, Eivind Normann Borge.

Ordfører Eivind Normann Borge mener kommunen bruker mer penger på elevene enn ellers i landet.

- Det kan virke som om 3 millioner kroner er ganske mye, men vi bruker faktisk over 20 000 kroner mer per elev enn landsgjennomsnittet, som også påstås og ha en grei skole. Da er det faktisk ikke så mye, sier ordføreren.

Fylkesmannen ber Hvaler kommune redegjøre for hvilke konsekvenser et kutt på 3 millioner kroner gir for skolesektoren i kommunen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Over 12 000 dårlige betalere

    7,3 prosent av folk i Østfold har en eller flere inkassovarsler eller andre betalingsanmerkninger. Det viser tall fra betalingsselskapet Lindorff, offentliggjort av Dagsavisen. Bare Finnmark har en høyere andel enn Østfold. I de fire største kommunene har til sammen 12 407 personer en total gjeld med anmerkninger på nesten 1,6 milliarder kroner.

  • Stor sprik i avfallsgebyr

    Rømskog kommune hadde det dyreste årsgebyret for avfallstjenester av alle kommunene i Østfold i 2017/2018, viser KOSTRA-tallene. Totalt var årsavgiften på 3 204 kroner. Sarpsborg kommune hadde de laveste gebyrene, på 1 552 kroner.

    Tipping av avfall
    Foto: Østfold Energi