NRK Meny
Normal

- Må ha penger til trygge boliger

– Regjeringspartiene må gi kommunene mer penger til utbygging av kommunale boliger, slik at krisesentrene kan tilby trygge bosteder, sier medlem i kommunal- og forvaltningskomiteen, Stein Erik Lauvås (Ap).

Stein Erik Lauvås (Ap) er partiets førstekandidat-

Stein Erik Lauvås.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

I går meldte NRK at mangelen på boliger gjør at flere voldsofre flytter tilbake til sine overgripere.

– Kommunene må sørge for at de oppfyller lovverket når det gjelder å skaffe husrom til sine innbyggere, sier Lauvås.

Han mener regjeringen må ta sin del av ansvaret for at mange krisesentre ikke kan tilby et sted å bo.

– Når kommunene nå opplever å få en dårligere kommuneøkonomi, så tør heller ikke de å låne penger og da stopper aktiviteten opp. Her må man håpe at regjeringspartiene tar signalene i statsbudsjettet og gir kommunene økonomisk rom og mulighet for å kunne utføre de oppgavene de er pålagt.

– Økte tilskuddet til kommunene

Høyres Ingjerd Schou sier kommunene har penger til å bygge.

– Det var nettopp det regjeringen gjorde ved at man økte tilskuddet til kommunene nå i revidert med flere titalls millioner som kommunene skulle bruke til boligsosial bygging, da gjerne også med hjelp av husbanken.

Schou mener flere kommunale boliger bare vil være en del av løsningen. Hun ønsker at voldsofrene på sikt skal kunne flytte tilbake til sine gamle boliger

– De som søker hjelp ved krisesenteret har i utgangspunktet en bolig. Arbeidet her er også å hjelpe til med at tyrannen ikke nødvendigvis sitter igjen med boligen. Det er overgripere, tyrannen, eller hva nå enn man skal kalle det, som må bevege seg ut. Da er det viktig for kommunen også å kunne hjelpe til at de økonomiske støtteordningene som er der, gjør at man får seg en bolig i det kommunale eller private markedet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • FFK-ansatte kan miste jobben

    Flere ansatte i FFK kan miste jobben etter at klubben rykket ned. Grunnen er at klubben må kutte budsjettet fra 30 millioner kroner til mellom 15 og 17 millioner. Det skriver Fredriksstad Blad. Styret i klubben vil se på alle budsjettpostene, sier styreleder Jostein Lund til avisa.