NRK Meny
Normal

- Må gjøre noe med Plankehaugen

Supporterklubbens leder Ulf Berg sier de må ta tak i en urovekkende utvikling blant FFKs supportere.

Plankehaugen
Foto: Rainer Prang / NRK

- Vi har fått mye klager i det siste, dessverre, sier Plankehaugens leder Ulf Berg til FFK-TV, i etterkant av bråket rundt fire utestengte supportere.

- Ikke noe trivelig lenger

- Nå i det siste har foreldre og ungdom ringt og sagt at de ikke vil være med oss på tur lenger, fordi de ikke tør. De synes ikke det er noe trivelig lenger, sier Berg.

Berg nevner fire utskytninger av nødbluss under turen til Nadderud forrige serierunde.

- Det ble fyrt av et bluss på puben før kampen og et nytt bluss inne på stadion. Begge de to ble tatt hånd om. En til ble tatt med bluss på seg, og på veien hjem ble en fjerde tatt etter å ha fyrt av et bluss, sier Berg.

I tillegg har flere som ikke har vært "ivrige" nok etter å synge klubbsanger blitt utsatt for trusler. Noe Berg syns er helt forkastelig.

- De trenger ikke bli kjeftet på, sjikanert og hengt ut på nettet i etterkant hvis de ikke ønsker å synge, sier Berg.

Episoder også i vår

Supporternes oppførsel har vært gjenstand for diskusjon innad i FFK flere ganger tidligere, ifølge Berg.

- Det var en episode som førte til oppvaskmøte med klubben og vaktmannskaper. Da ble det ble lovet bot og bedring, sier Berg.

Men det har skjedd mer og mer siden, blant annet da merkbart mer notoriske bortesupportere var på plass i Fredrikstad. Da Hammarby-fansen var på besøk, var det FFK-supportere som fyrte av en røykbombe.

- At Hammarbyfansen holder seg i sjakk, og at det er Plankehaugen som driver med tull, det var trist å se, sier Berg.

Hooligan-forholdsregler

Da det etter Stabæk-kampen ble klart at politiet tok forholdsregler overfor FFK-supporterne som om det dreide seg om Europas verstingsupportere, så måtte det tas affære, mener Berg.

- Da vi kom ut fra Nadderud stadion sto det ni politibiler der, og  Plankehaugen ble geleidet bort til bussene. Sånn bør det ikke være i Fredrikstad.

Noen ut, flere inn

- Å få et slikt stempel er tøft. Vi håper klubben og folket skjønner hvorfor vi nå har gjort dette. Folk skal ha det moro på tur, ikke grue seg til hver gang Plankehaugen skal på bortekamp.

Utestengelsen av de fire har ført til fy-rop fra innad i Plankehaugens medlemmer. Flere har meldt seg ut avsupporterklubben.

Men noe måtte gjøres, mener Berg.

- Noen har meldt seg ut, men vi har fått inn flere nye, sier Berg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.