NRK Meny
Normal

- Kunne bedt dere dra til helvete

Havnesjefen i Halden ertet på seg småbåteierne på et informasjonsmøte torsdag. En som klagde fikk beskjed om at han kunne flytte båten sin til Fredrikstad.

Småbåt

Frustrerte småbåteiere i Halden reiste seg og gikk, da havnesjefen forklarte dem at kommunen ikke hadde juridisk forpliktelse til å legge til rette for båtlagring.

Foto: Rainer Prang / NRK

- Juridisk har vi ingen forpliktelser ovenfor dere. Vi gjør dette som en service. Jeg kunne stått her og bedt dere dra til helvete og klare dere selv, sa havnesjef John Kvalvik under et informasjonsmøte med 50 småbåteiere i Halden torsdag.

Da var det flere som reiste seg og forlot møtelokalet i protest.

Mistet lagringsplass

Illustrasjonsfoto opptak av småbåt

I Halden er det flere brygger der båter i dag tas opp og legges ut. Flere av selskapene som tar opp båter har spesialkraner for å heise båtene opp ved brygga uten problemer. På det nye anlegget på Isebakke kan det være vanskelig å få båtene inn og ut av vannet og spesialkraner må leies inn utenbys fra.

Foto: Rainer Prang / NRK

For en del år tilbake ble store lagringsområder for småbåteierne fjernet ved Tista, da det ble bygget i området. Kommunen lovte å finne løsninger, men ingenting er kommet på plass.

I våres har en ny strid dukket opp. Kommunen vil rive havnelageret på Mølen, der mange småbåter har hatt sitt vinterlager.

Både båtforeningen og seilforeningen var av den oppfatning at kommunen hadde sagt de skulle stille med opplagsplasser til alle som trengte det, som erstatning for at området på Mølen ikke lenger skal brukes.

Reaksjonene på informasjonen fra havnevesenet ble sterke utover i møtet torsdag, skriver Halden Arbeiderblad.

Flyttes ut av sentrum

Kommunen har lansert planer om å flytte båtlagringsplassen ut av sentrum til Isebakke, rundt sju kilometer fra sentrum der de fleste båtene har bryggeplass på sommertid.

Problemet er at store motorbåter og seilbåter ikke kan benytte området på Isebakke.

Halden Arbeiderblad skriver at det på Isebakke vil være vanskeligere forhold med å få båtene ut og inn av vannet, og at det må leies kraner utenbys fra.

- Flytt til Fredrikstad

Båteier Ronny Romejon var tydelig misfornøyd med tilbudet fra kommunen, med sin 45 fots båt er ikke Isebakke et reelt alternativ for ham, skriver Halden Arbeiderblad.

Da han nevnte nabobyen Fredrikstad og hvilke muligheter båteiere hadde der, svarte havnesjefen at han gjerne måtte flytte båten sin til Fredrikstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: