- Kan virke som det bare er to regioner i Østfold

Dagens fylkesting gjør at det kan virke som om det bare er to regioner i Østfold, og ikke fire, sier Moss-ordfører Tage Pettersen.

Ordfører i Moss, Tage Pettersen

Ordfører i Moss, Tage Pettersen.

Foto: Anders Winlund / NRK

I går skrev NRK.no at ordførerne i Indre Østfold føler seg forskjellsbehandlet og mener de ikke får den oppmerksomheten de fortjener.

Ordfører i Askim, Thor Hals, svarte klart og tydelig nei på spørsmål om Østfold er et samlet fylke.

Nå vil ordføreren i Moss, Tage Pettersen, ha et ord med i laget. Han mener det heller kan virke som det er Nedre Glomma "mot" resten av fylket.

– Jeg mener det mange har sagt i flere år: at det er i overkant stor dominans opp mot Nedre Glomma i forhold til det fylkestinget jobber med, sier han til NRK.

Med "Nedre Glomma" mener han Sarpsborg og Fredrikstad.

(Teksten fortsetter under videoen)

  • ORDFØRERNE I INDRE FØLER SEG FORSKJELLSBEHANDLET:
    Lokalpolitikere i Indre Østfold mener det IKKE satses nok på de seksti tusen innbyggerne i distriktet deres. De mener store prosjekter som regel blir lagt til kystkommunene - og de krever nå en holdningsendring.

    Indre og ytre Østfold

– To og ikke fire

Han trekker, i likhet med Thor Hals, frem Solbergtårnet ved E6 i Sarpsborg som et eksempel. Tårnet fikk flere millioner i tilskudd, mens et landemerke ved E 18 i Askim fikk 50 000 kroner.

– Vi ser at de som får midler er i veldig stor grad knyttet til Nedre Glomma, konkluderer Pettersen.

Han mener dagens fylkesting gjør at det kan virke som at det kun er to regioner i Østfold, og ikke fire.

– Det handler om hvem som står i fokus og hvem som blir prioritert. Det kan selvfølgelig handle om sammensetningen av politikerne på fylkestinget, men det kan også handle om hvilket politisk flertall fylkestinget har opp imot hvilket politisk flertall de ulike regionene våre har. Det er også noe man bør se på, mener Pettersen.

  • Hva mener du om denne saken? Si din mening i kommentarfeltet!