NRK Meny
Normal

- Klart vi vil ha nordmenn til oss

- Det er bare misforståelser og tull at vi i det nystartede Strömstad-partiet er imot nordmenn, sier partisekretæren.

Sven Moosberg, partisekretær Strömstad-partiet
Foto: Strömstad Handel

- Kritikken mot Strömstad-partiet føles både urettferdig og sårende. Det at vi vil skremme bort nordmenn fra å investere, samt å drive næring i kommunen er det reneste sludder, sier partiets sekretær Sven Moosberg til nettavisen Strömstad Handel.

Det nystartede partiet fikk 28.9 prosent av stemmene og styrer nå byen sammen med Socialdemokraterna og Vänsterpartiet.

 

Valgresultatet i Strömstad september 2006
Foto: Ill. Strömstad kommune

- Forsøkte å slå politisk mynt

Strömstad-partiet, Socialdemokraterna og Vänsterpartiet har sammen tatt over styringen av byen, og har blitt enige om at Socialdemokraternas Ronnie Brorsson får ordførervervet.  

De tre partiene skaper historie i Strömstad ved at de bryter en 40 år lang styringsperiode for de borgerlige i kommunen. Unntaket kom i en kort periode fra 1989 til 1992, da Socialdemokratene styrte kommunen.

- Det skal ikke stikkes under stol at en del motstandere av partiet raskt forsøkte å slå politisk mynt på uttalelser som nå karakteriseres som gedigne misforståelser, slår Sven Moosberg fast.

Han vil ikke peke ut hvem partiets motstandere er, men sier det nok var vondt for enkelte at det nystartede partiet på egen hånd tok 11 av 39 mandater i kommunestyret ved valget i september.

- At vi i løpet av et år har gått fra å være ikke-eksisterende til å bli Strömstads største parti, sier vel det meste om hva mange velgerne mener. Det forplikter oss til å stå på det vi makter, sier Sven Moosberg.  

Ikke norsk-fiendtlige

- Det at vi har fått et stempel som karakteriserer oss som norsk-fientlige er blodig urettferdig. Mange i partiet,  inkludert meg selv og mitt firma,  handler for en stor del med nordmenn, og da vil slike påstander falle på sin egen urimelighet, sier han til Strömstad Handel.

Partiet er kraftig kritisert av blant annet tidligere ordfører Torsten Torstensson (Centern), som har kalt uttalelsene om nordmenn fra Strömstad-partiet for "rasisme-liknende" utsagn.

- Vi har aldri ment, og jeg vil presisere så sterkt jeg bare kan; vi vil aldri legge hindringer i veien for norske næringsdrivende og norske investorer i Strömstad kommune, sier Moosberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Søkere trekker seg fra Tomb

    Tomb videregående skole i Råde må permittere ansatte, skriver Fredriksstad Blad. Flere av dem som har søkt plass ved skolen, har trukket seg og det blir færre elever enn skolen hadde lagt opp til. Tomb videregående skole hadde budsjettert med å ta inn 300 elever i år, nå ser det ut til å bli rundt 260.

  • Råkjøring i Ørje sentrum

    To bilister kjørte i 75 kilometer i timen i 50-sona i Ørje sentrum da politiet hadde trafikkkontroll der i dag. I tillegg fikk sju forenklede forelegg. Det vil trolig bli holdt flere kontroller her i fremtiden, melder politiet.