NRK Meny
Normal

- Klar for fire nye år

Halden-ordfører Per Kristian Dahl (Ap) vil ha sentrum-venstre samarbeid i kommunestyret. I sin 1. mai-tale varslet han samtidig at han gjerne fortsetter som ordfører.

Per Kristian Dahl, ordfører i Halden
Foto: Rainer Prang / NRK

Talen fra Per Kristian Dahl kunne, i følge Halden Arbeiderblad, tolkes som et adjø til samarbeide med Fremskrittspartiet.

Halden Arbeiderparti, Høyre og Fremskrittspartiet inngikk etter kommunestyrevalget i 2003 et samarbeide, som Frp forlot tidligere i år.

– Etter at forliksavtalen mellom FrP, Høyre og Ap ikke lenger gjelder, som følge av at FrP ikke valgte, eller orket å følge det som der var avtalt, står Arbeiderpartiet langt friere i sine handlinger, sa Dahl til tilhørerne.

Halden-ordføreren utelukker ikke et samarbeid med partier på høyresiden, men sa at dette ikke vil skje, dersom det er mulig å få til et samarbeid fra sentrum til venstre, skriver Halden Arbeiderblad. 

Ikke privatisering 

– Det vil ikke bli gjennomført privatiseringer eller markedstilpassinger innenfor eldreomsorgen eller kommunale tjenester, da dette ikke er vår politikk, sa Dahl.

I følge avisen sier Dahl at det kommunen har av utgifter skal legges til grunn, og det skal ikke tjenes penger på innbyggerne.

- Fritt for skandaler

Kommende høst er det kommunevalg, og ordfører Per Kristian Dahl benyttet sin 1. mai-tale til å se litt tilbake på  kommunestyreperioden som startet høsten 2003.

- Etter at Halden Ap igjen ble et styrende parti, er det igjen blitt ro i Halden. Det er slutt på den støy som gjorde oss landskjent. Det er fritt for skandaler, sa Dahl i følge Halden Dagblad.

Han sa videre at det for Halden Arbeiderparti ikke har vært noe problem å styre etter forliksavtalen med Høyre og Frp i denne perioden, fordi avtalen ikke viker fra de grunnleggende sosialdemokratiske verdiene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fengsel for ulovlig gevær


    En mann i slutten av 50-årene er dømt til fengsel i 16 dager, etter at politiet fant et salonggevær med avsaget løp hjemme hos mannen i fjor sommer. Politiet rykket ut til boligen i Fredrikstad, etter melding om at det ble truet med kniv der. Mannen erkjente ikke straffskyld da saken var var oppe for tingretten. Retten kom likevel fram til at mannen oppbevarte våpen uten tillatelse.