- Jeg vil ut i Europa

-Jeg vil ut i Europa igjen, sier FFK-keeper Rami Shaaban før Sveriges EM-kamp mot Spania lørdag.

Rami Shaaban, keeper
Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN / Scanpix

-Det skal bli veldig moro å spille, om jeg blir tatt ut. Jeg elsker slike kamper, sier Shaaban, som trolig får stå kampen mot Spania i EM-kvalifiseringen lørdag på Råsunda.

Førstekeeper Andreas Isaksson er fortsatt skadet, og FFKs keeper har stått i det svenske buret i Isakssons fravær og med stort hell helt siden VM i Tyskland i sommer.

 

Rami Shaaban
Foto: Heiko Junge, Junge, Heiko

Vil ut i Europa

FFK slipper inn mange mål i Tippeligaen, og ligger nest dårligst an på statistikken med 42 baklengs på 22 kamper.

Men Shaaban har ikke fått skylden for baklengsmålene alene, og i følge Verdens Gangs spillerrangering er Shaaban den 19. beste spilleren i Tippeligaen.

Han har en fortid fra bl.a. Arsenal og klubber i Championship League og vil gjerne spille klubbfotball i Europa.

-Jeg vil ut i Europa igjen, det vet klubben om. Og jeg tror ikke man kan får en "større reklameplakat" for seg selv, enn med landslaget, sier han til Sveriges Radio.

Han har to år igjen av kontrakten med FFK, og Østfold-klubben har tidligere gitt uttrykk for at han mangedoblet sin markedsverdi etter VM-spillet i Tyskland.

Etter det har det vært flere gode landslagskamper for FFKs keeper.

- Jeg er utrolig lykkelig for at jeg får være med, og hadde aldri regnet med å få stå såpass mange landskamper, sier Rami Shaaban til Sverige Radio.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uavgjort for Sarpsborg 08

    26. runde i Eliteserien endte med uavgjort 2–2 mellom Molde og Sarpsborg 08. Sarpsborgs Jørgen Horn og Patrick Mortensen scoret gjestenes mål i Møre og Romsdal.

  • Uavgjort for FFK, tap for Moss

    Moss tapte 3-0 mot Alta i Finnmarkshallen. I Oslo ble det et målløst oppgjør mellom FFK og Grorud. FFK er sikret kvalifisering etter at Raufoss vant sin kamp i dag og med det er klare for opprykk til 1. divisjon.