Sarpsborg 08 skuffet i viktig kamp

Sarpsborg 08-trener Brian Deane var ikke fornøyd etter kveldens kamp borte mot Hønefoss. Det endte hele 3-1 til hjemmelaget, og 08 ligger nå helt sist på tabellen.

Brian Deane

Sarpsborg 08-trener Brian Deane var svært misfornøyd med at guttene hans ikke maktet å avgjøre kampen.

I det som på forhånd var omtalt som en «sekspoengskamp», skulle man neppe tro det da lagene gikk til pause etter 45 minutter.

Den første omgangen var preget av slurv fra begge lag, og det var med et stort gjesp at dommer Omar Rafiq blåste av til pause.

Mål hadde det likevel blitt, og det var de blå og hvite fra Sarpsborg som vel kunne være mest fornøyd med den første omgangen.

Traust førsteomgang

Det var ikke mye å skrive hjem om etter de første 45 minuttene, og begge lag virket nervøse og spilte med høye skuldre.

Pasningsspillet var preget av mye slurv, og dårlig kreativitet sørget også for å gi kampen et kjedelig preg.

Derimot var det bortelaget som skulle ta ledelsen i Hønefoss, og etter 11 minutter kunne bortesupporterne juble for scoring.

Martin Wiig fikk ballen på drøye 20 meter etter en dårlig klarering, og klemte til. Keeper Steve Clark i Hønefoss-buret var ikke helt patent, og var nok svært så misfornøyd med sin inngrepen som gjorde at Sarpsborg 08 kunne gå til pause med ledelse.

Et fyrverkeri av en andreomgang

Om kampen før pause hadde vært traust og kjedelig, var andreomgangen det stikk motsatte.

To lag som ville angripe for scoringer føk ut av startblokkene og publikum på AKA-arena var kanskje vitne til en av årets mest underholdende andreomganger.

Etter 51 minutter var det først Riku Riski som satte ballen i nærmeste hjørne etter å ha vært på et nydelig raid langs venstresiden.

Etter scoringen presset begge lag på for den forløsende scoringen, og både Sarpsborg 08 og Hønefoss hadde sine sjanser til å avgjøre kampen.

Martin Wiig hadde kanskje den aller største, da han etter et nydelig gjennomspill fra «Moi» Elyounoussi, satte ballen i stolpen alene med Hønefoss-keeper Steve Clark.

Også Alexander Mathisen satte ballen i stolpen i andre enden av banen da han ble spilt igjennom på vakkert vis.

Kanonscoring sørget for seier

Det var dermed ikke før i det 87. minutt at noen av lagene skulle lykkes med å sette ballen i nettet, og til hjemmepublikummets store lettelse var det de som fikk juble for scoring.

Først banket kaptein Tor Øyvind Hovda ballen i mål med en kanon av et skudd, før Mikkel Vendelbo satte den definitive spikeren i kista kun minutter senere.

– Det føles godt å vinne, og det er lenge siden vi har hatt denne følelsen, kunne en meget fornøyd Hønefoss-trener fortelle etter kampen.

– Vi leverer en sterk prestasjon og jeg er veldig fornøyd med hvordan vi kom tilbake etter å ha havnet under.

Sarpsborg 08-trener Brian Deane var naturlig nok ikke fornøyd med hvordan kampen til slutt utspilte seg.

– Jeg er veldig skuffet over å tape 3-1, og vi burde avgjort kampen da det stod 1-0, sa en misfornøyd Deane.

– Vi blir straffet for å ikke sette de sjansene vi får, og vi kunne vært ett poeng over nedrykk.

Resultatet gjør at Hønefoss klatrer opp til kvalikplass med 19 poeng, mens Sarpsborg 08 ligger helt sist med sine 17.