NRK Meny
Normal

- Jeg er gjort til syndebukk

- Jeg er gjort til syndebukk i saken om Raio Piiroja, sier tidligere direktør i Fredrikstad fotballklubb, Morgan Andersen.

Morgan Andersen

GJORT TIL SYNDEBUKK. Morgan Andersen sier Piiroja-avtalen ble inngått før han ble FFKs klubbdirektør.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

I lokale Fredrikstad-medier er det den snere tid hevdet at Morgan Andersen har "skyld i " den mye omtalte og omdiskuterte avtalen med Piiroja.

I dagens Demokraten i Fredrikstad blåser han ut over to avissider mot det han mener er dårlig presse-etikk.

- Jeg er gjort til syndebukk i saken om Raio Piiroja, det sier tidligere direktør i Fredrikstad fotballklubb, Morgan Andersen til nrk.no.

Andersen var sjef da avtalen med Piirojas agent ble fornyet i 2007.

Kemneren i Fredrikstad mener den estlandske spilleren har fått lønn i hjemlandet for å unngå norsk skatt og har tatt arrest i Piirojas eiendom.

Ifølge Morgan Andersen ble den opprinnelige avtalen inngått før hans tid som klubbdirektør (2006-2008).

Les også:

Raio Piiroja

GRANSKES AV SKATTEVESENET. Skattemyndighetene etterforsker nå både spilleren Raio Piiroja og Fredrikstad fotballklubb for skattejuks.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

– Lett å dømme meg

Morgan Andersen innrømmer at han har vært omdiskturert, og mener det er grunnen til at det er lett å velge han til syndebukk.

- På grunn av mitt omdømme er realtivt dårlig, i forhold til det at jeg har tapt en rettsak og i forhold til det at jeg har vært på mange av idrettens arenaer og vært et diskusjonsobjekt, så tror jeg det er lett å dømme folk på bakgrunn av det, sier Andersen.

Han sier avtalen med Piiroja startet i 2004.

- Mitt spørsmål er jo hvorfor det lukter bedre av en avtale i 2004, enn i 2007, sier Andersen.

Video Skattesnusk i FFK

Skattesnusk i FFK

Kunne ha vært sagt opp

Avtalen med FFK-spiller Raio Piirojas agent kunne lett vært sagt opp, mener Morgan Andersen.

Den tidligere administrende direktøren i Fredrikstad fotballklubb, hevder at nærmere femti personer har gått god for avtalen.

Piiroja-avtalen har vært gjennom tre styrer, i tillegg til både fotballforbundets og klubbens egne kontrollorganer, sier Andersen.

- Dersom klubben fra 2004 mente at det var noe feil med avtalen, som er inngått med agenten, så ville man jo lett kunnet ha sagt den opp, sier han.

Morgan Andersen hevder at man trenger ikke noen grunnlag for å si opp en en agentavtale, og at en oppsigelsesgrunn for eksempel kan dreie seg om at man ikke er fornøyd med den jobben en agent gjør.

- Da kan man ikke få rettet noen krav mot seg. Poenget her er at det har vært et system som har ment at avtalen med agenten er legitim helt fra 2004, sier Morgan Andersen til nrk.no.

Tok arrest i Piirojas millioneiendom

Skattemyndighetene etterforsker nå både spilleren Raio Piiroja og Fredrikstad fotballklubb for skattejuks.

De har blant annet sammenlignet utbetalinger fra FFK Sport AS med kontoutskriftene til Sport & Net Grupp, Piirojas tidligere klubb Flora Tallinn og spilleren selv.

De mener at det fremgår at deler av overføringene fra FFK Sport AS har gått via kontoen til FC Flora Tallinn og havnet på kontoen til Piiroja etter kort tid.

Piiroja skal tilsynelatende ha mottatt stipend fra hans tidligere klubb FC Flora Tallinn. Slike stipender er ikke skattepliktige i Estland.

Kemneren i Fredrikstad har nå tatt arrest i Piirojas millioneiendom i Fredrikstad.

Rajo Piiroja jubler etter to scoringer i cupfinalen 06

HADDE HELTESTATUS. Raio Piiroja hadde heltestatus, da han scoret to mål i cupfinalen i 2006. Nå har skattesaken hans blitt en mare for Fredrikstad fotballklubb.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Økobonde skeptisk til fõrimport

    Forrige uke ble det enklere regler for å importere fôr til dyrene. Men det er ikke en god løsning for økobonde Randi Finstad Sand. Hun vil ikke bruke annet fôr enn økologisk.

  • Asylsøknader ferdigbehandles i Råde

    Den nye behandlingen av asylsøknader ved Ankomstsenter Østfold i Råde starter ikke før i slutten av 2019. I fjor høst ble det bestemt at 80 prosent av asylsøkerne skal få sin søknad behandlet ferdig mens de ennå bor på senteret.
    Udi's representant ved ankomstsenteret Knut Jostein Berglyd, sier at arbeidet ikke er forsinket