NRK Meny
Normal

- Ingen konkursfrykt i Halden

Fabrikkdirektør Oddvar Sandvei ved Saugbrugsforeningen i Halden frykter ikke konkurs. Han tror heller ikke at bedriften blir solgt.

Norske Skog Saugbrugs
Foto: Rainer Prang / NRK

Sandvei er sterkt uenig i vurderingen fra finansanalytiker Roger Berntsen om at Norske Skog snart er teknisk konkurs på grunn av selskapets store gjeld.

- Tror at vi vil kunne betjene vår gjeld i fremtiden

- Jeg føler at den vurderingen absolutt ikke reflekterer bildet i Norske Skog. Norske Skog har en rekke gode bedrifter som er vel investert, og selskapet har en betydelig positiv cash-flow, så jeg har stor tro på at med de tiltak og det arbeid som gjøres nå, så vil vi kunne betjene vår gjeld i fremtiden, og vi vil se en positiv utvikling i selskapet, sier Sandvei.

Han viser til at markedet for magasinpapir har snudd og går i positiv retning og at avispapirmarkedet har snudd i USA.

- Tror at vi har sett bunnen

- Man må huske på at Norske Skog er et selskap det er investert mye penger i. Det er gode fabrikker, det er mange gode ansatte som kan drive dem, og jeg har stor tro på at vi har sett bunnen og at Norske Skog vil komme tilbake, sier Sandvei.

Han frykter ikke konkurs ved Saugbrugsforeningen.

- Vi opplever ingen konkursfrykt her i Halden. Det er ingen konkursfrykt blant mine ansatte. Vi er jo 600 ansatte her hos oss, sier Sandvei.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vestby-pasienter til Kalnes

    Styret i Sykehuset Østfold har i dag konkludert med at sykehuset er i stand til å ta imot pasienter fra Vestby. Styret ønsket en gjennomgang av hvordan sykehuset skal håndtere blant annet bemanning og korridorpasienter før Vestby-pasientene kommer.

    Sykehuset Kalnes
    Foto: Tor-René Stryger / NRK
  • Se 20:55-nyhetene her

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokken 20:55.