NRK Meny
Normal

- Ikke vært ulykker der før

Jernbaneverket sier de tidligere hverken har registrert ulykker eller tilløp til ulykker ved planovergangen der en Askim-mann omkom tidlig i ettermiddag.

Jernbane Askim

Det er hverken registrert ulykker eller tilløp til ulykker der Askim-mannen omkom i ettermiddag, ifølge Jernbaneverket.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Pressekontakt Olav Nordli i Jernbaneverket sier til NRK at de får rapportert inn alle hendelser som observeres i nærheten av planoverganger, som den på Tornerud, der Askim-mannen ble påkjørt av toget i dag.

Ingen ulykker eller farlige situasjoner meldt

- Det er observert barn i nærheten av overgangen ved tre anledninger, men det har aldri vært meldt om alvorligere hendelser enn dét, sier Nordli.

Observasjonene er formodentlig gjort av togpersonell.

Tornerud planovergang er en fotgjengerovergang, som er sikret med lyd- og lyssignal. Bare gående og syklister bruker overgangen, ifølge Jernbaneverket.

Olav Nordli, Jernbaneverket

Tidligere er det bare registrert småhendelser ved overgangen, sier pressekontakt Olav Nordli i Jernbaneverket.

Foto: Jernbaneverket

Kan vurdere sikringen

Jernbaneverket gikk i sommer ut og varslet om at de trengte assistanse fra Statens Vegvesen for å utbedre sikkerheten ved flere planoverganger i indre Østfold. Men dette dreier seg om overganger ved bilveier.

Nå åpner Nordli for at det kan bli endringer i hvordan denne fotgjengerovergangen sikres, men dét må klargjøres av et utredningsarbeid.

- Det er tragisk at en slik ulykke skjer. Jernbaneverket vil ta med seg dette i videre vurderinger, også hva politiet kommer fram til i sin etterforskning, sier Nordli.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Venter på bergingsbil

    Vegtrafikksentralen øst melder at det er ventetid for bergingsbil som kan få bort et vogntog som stenger for Oslofjordtunnelen i retning Drøbak. Det er uvisst hvor lenge tunnelen blir stengt.

  • Oslofjordtunnelen stengt mot Drøbak

    Oslofjordtunnelen i Akerhus og Buskerud er stengt i retning mot Drøbak. Det pågår berging av en vogntog i tunnelen, melder Vegtrafikksentralen øst.