NRK Meny
Normal

- Ikke vært ulykker der før

Jernbaneverket sier de tidligere hverken har registrert ulykker eller tilløp til ulykker ved planovergangen der en Askim-mann omkom tidlig i ettermiddag.

Jernbane Askim

Det er hverken registrert ulykker eller tilløp til ulykker der Askim-mannen omkom i ettermiddag, ifølge Jernbaneverket.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Pressekontakt Olav Nordli i Jernbaneverket sier til NRK at de får rapportert inn alle hendelser som observeres i nærheten av planoverganger, som den på Tornerud, der Askim-mannen ble påkjørt av toget i dag.

Ingen ulykker eller farlige situasjoner meldt

- Det er observert barn i nærheten av overgangen ved tre anledninger, men det har aldri vært meldt om alvorligere hendelser enn dét, sier Nordli.

Observasjonene er formodentlig gjort av togpersonell.

Tornerud planovergang er en fotgjengerovergang, som er sikret med lyd- og lyssignal. Bare gående og syklister bruker overgangen, ifølge Jernbaneverket.

Olav Nordli, Jernbaneverket

Tidligere er det bare registrert småhendelser ved overgangen, sier pressekontakt Olav Nordli i Jernbaneverket.

Foto: Jernbaneverket

Kan vurdere sikringen

Jernbaneverket gikk i sommer ut og varslet om at de trengte assistanse fra Statens Vegvesen for å utbedre sikkerheten ved flere planoverganger i indre Østfold. Men dette dreier seg om overganger ved bilveier.

Nå åpner Nordli for at det kan bli endringer i hvordan denne fotgjengerovergangen sikres, men dét må klargjøres av et utredningsarbeid.

- Det er tragisk at en slik ulykke skjer. Jernbaneverket vil ta med seg dette i videre vurderinger, også hva politiet kommer fram til i sin etterforskning, sier Nordli.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fredrikstad økte mest

    Fredrikstad fikk flest nye innbyggere av alle østfoldkommunene i fjor. Befolkningsveksten var på 856 personer. Prosentvis var det likevel Våler som hadde den største veksten. 136 nye innbyggere ga en vekst på 2,5 prosent.

    Gangbrua i Fredrikstad
    Foto: Walter Schoffthaler
  • Stenger E18 i én retning

    En strekning av E18 fra Trollbergtjern til Ørje ble i formiddag stengt i retning Sverige. Omkjøring skiltes via fylkesvei 128. Problemer med steinsprut er årsak til at veien blir stengt. Store steiner har løsnet fra rumlefeltet midt i veien og ført til skader på flere biler.