NRK Meny
Normal

- Ikke sats på toget!

NSB ber folk om å ikke satse på toget i dag

NSB skriver ut rekvisisjon til passasjer etter togkaoset

NSB skriver ut rekvisisjon til en passasjer etter togkaoset i dag. Men NSB vil helst ikke at du møter opp på stasjonen i det hele tatt.

Foto: Jan Egil Løbakk / NRK

Strekningsansvarlig for Østfoldbanen, Terje Andersen, ber folk om å ikke satse på toget i dag

Andersen ber om at så mange som mulig heller tar ekspressbuss hjem, for på Oslo Sentralstasjon kommer det til å bli lang ventetid.

Fortsatt står nesten alle tog på hele østlandet. Det er kun på strekningen mellom Skien og Drammen at togene har begynt å gå igjen.

Garanterer lang ventetid

- Folk kommer seg nok hjem, men det må påregnes noe ventetid, det er mange som skal hjem, sier Andersen - som kan garantere at det blir lang ventetid.

Totalt har NSB 110 busser i drift, det er på langt nær nok. Andersen anbefaler derfor andre transportmidler hvis det er mulig. - Umulig å skaffe nok busser

Trafikksjefen i Nettbuss, Knut Sørensen, forteller at de har forsterket tilbudet sitt.  

- Vi har hjulpet til med det vi har kunnet, og blant annet leid ut skolebussene våre til NSB etter at vi var ferdig med skoletransporten i dag tidlig, forteller Sørensen.

Nettbuss/Timeekspressen har altså noen flere busser, samt halvtimesavganger på linje 9 og 3 fra Oslo S.

  • Linje 9 går i rute Oslo, Mysen, Askim, Spydeberg, Töcksfors.
  • Linje 3 går fra Oslo, Moss, Rygge, Råde, Sarpsborg, Strømstad.

Også Oslofjordekspressen er forberedt på ekstra mange passesjerer i ettermiddag. De har både leid ut busser til NSB i tillegg til å forsterke sine egne ruter.

- Vi setter opp flere busser på de faste avgangene vi har fra før, forteller Øyvind Kjenne, som har ansvar for Oslofjordekspressen,

Togstansen på Østlandet har også gitt busselskapene en hektisk dag på jobben.

- Vi har fem busser som går for NSB, vi er i Gøteborg, vi er i Oslo, ja, over alt! Det har vært en dag med masse trafikk, sier Kjenne.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Leteaksjon avblåst

    Båteieren for jolla som lå ved Øra naturreservat er kontaktet. Var med en annen eier for å fiske. Alt er under kontroll, skriver Politiet Øst på Twitter.

  • Sendt for å sjekke jolle ved Øra

    Politiet har i kveld fått melding om en jolle som er dregget opp ved Øra naturreservat, vest for Gullmoen. Ingen personer er ombord, men påhengsmotoren er nede og en fiskestang står oppstilt ved båten. Redningsskøyta er på vei til stedet for å kontrollere. Seaking er også tilkalt for å gjøre søk på stedet.