NRK Meny
Normal

- Ikke rør Rygge!

Reaksjonene etter at samferdselsministeren ga en advarsel mot utenrikssatsing på Rygge og Torp lar ikke vente på seg.

Tage Pettersen
Foto: Torgeir Haugaard

Gruppeleder og ordførerkandidat Tage Pettersen i Moss Høyre sier det er alt for sent for regjeringen å begynne å tukle med flyplassplanene.

Pettersen mener det nå er nødvendig å rette en advarende pekefinger mot regjeringen. Han vil ha seg fra bedt at det han mener er en lang og kronglete prosess så langt skal gjøres enda vanskeligere.

 

Tage Pettersen
Foto: Torgeir Haugaard

 

- Nå er det 9 måneder til Moss lufthavn Rygge åpner, og da er det for sent å begynne å "detaljtukle" med hvilke aktiviteter vi skal ha på flyplassen. Konsesjonen er gitt, og den sier ingen ting om å kun godta innenriksflygninger.

- Dette må markedet og flyselskapene selv få regulere, skriver Pettersen i en epost til NRK Østfold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To menn påført knivskader i natt

    To menn er alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket i en bolig i Fredrikstad i natt. En av de, en mann i 30-årene fikk flere stikkskader i magen og har blitt operert på Kalnes i dag. Den andre, en mann i 30-årene hadde mindre stikkskader i hodet og slagskader på kroppen. En mann i 20-årene har blitt pågrepet som følge av hendelsen. Alle tre er bekjente, og samtlige er kjenninger av politiet.

  • Ingen eksplosjon

    Hullet i asfalten på Kråkerøy ungdomsskole ble ikke skapt av en eksplosjon. Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Gisle Sveen sier til NRK at de ikke har mottatt noen meldinger om eksplosjonsstøy fra de boligene i nærheten. – Folk ville hørt det, og da hadde vi fått meldinger om det. Hva som har forårsaket hullet vet vi ikke.