NRK Meny
Normal

- Ikke rør Rygge!

Reaksjonene etter at samferdselsministeren ga en advarsel mot utenrikssatsing på Rygge og Torp lar ikke vente på seg.

Tage Pettersen
Foto: Torgeir Haugaard

Gruppeleder og ordførerkandidat Tage Pettersen i Moss Høyre sier det er alt for sent for regjeringen å begynne å tukle med flyplassplanene.

Pettersen mener det nå er nødvendig å rette en advarende pekefinger mot regjeringen. Han vil ha seg fra bedt at det han mener er en lang og kronglete prosess så langt skal gjøres enda vanskeligere.

 

Tage Pettersen
Foto: Torgeir Haugaard

 

- Nå er det 9 måneder til Moss lufthavn Rygge åpner, og da er det for sent å begynne å "detaljtukle" med hvilke aktiviteter vi skal ha på flyplassen. Konsesjonen er gitt, og den sier ingen ting om å kun godta innenriksflygninger.

- Dette må markedet og flyselskapene selv få regulere, skriver Pettersen i en epost til NRK Østfold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mye fyll og bråk i Halden i natt

    En beruset mann i slutten av tenårene blir bortvist fra Halden sentrum etter å ha kranglet med dørvakter på et utested ved 00.30 i natt. En drøy time senere rykker politiet ut til et annet utested i Halden etter melding om bråk. En beruset mann i 20-årene blir forsøkt bortvist, men mannen nekter å følge ordre og måtte dermed sove ut i drukkenskapsarresten. Og rett før klokken 03.00 i natt blir en mann anmeldt for urinering på offentlig sted, også det i Halden sentrum.

  • Prøvde kjøre fra politiet

    En mann i slutten av tenårene prøvde å kjøre fra politiet i forbindelse med en kontroll i Sarpsborg sentrum i natt. Politiet får stoppet bilen på Greåker og føreren blir pågrepet etter en kort løpetur. I følge politiet var den unge mannen svært beruset.