NRK Meny
Normal

- Ikke forsvarlig behandling

Sykehuset Østfold får kritikk etter at en pasient fikk kraftige bivirkninger av medisinene hun fikk.

Sykehuset Østfold
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

To kritikkverdige forhold ble avdekket etter at pårørende til en pasient klaget på Sykehuset Østfold i fjor.

Helsetilsynet slår fast at sykehuset ikke fulgte godt nok med på om pasienter fikk bivirkninger av medikamenter. Det ble også avdekket at pasienter ikke var godt nok sikret mot fallulykker.

Dårlig behandling

Pårørende klaget etter at en kvinne fikk meget dårlig behandling ved Sykehuset Østfold i fjor.

Hun ble medisinert med blant annet Paralgin Forte og Haldol til tross for at hun hadde fått kraftige bivirkninger av disse medikamentene tidligere.

Medisinene gjorde at kvinnen fikk hallusinasjoner, var urolig og desorientert. De pårørende fikk heller ikke opplyst hvilke medisiner kvinnen fikk.

Brudd og blødning

Kvinnen falt også ut av senga på sykehuset, slik at hun fikk brudd i hofta og blødninger i hodet.

Helsetilsynet i Østfold slår fast at kvinnen ikke fikk en faglig forsvarlig behandling under sitt opphold ved Sykehuset Østfold og at saken avdekket mangler ved sykehusets rutiner.

Helsetilsynet vil likevel ikke forfølge saken ytterligere, siden sykehuset allerede har satt i verk tiltak for å forebygge fallulykker og bedre observasjon av bivirkninger ved bruk av medikamenter.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Knivoffer kan forklare seg

  Politiet etterforsker fortsatt knivstikkingen på Krapfoss i Moss fredag den 13. oktober. Offerets tilstand er stabil og hun er i dialog med politiet om saken, opplyser Tore Løvengreen som leder vold- og sedelighetsavdelingen. – Men vi må ha flere samtaler med henne for å klarlegge hva som skjedde, sier Løvengreen. En mann er varetektsfengslet for to uker, og siktet for drapsforsøk.

  Politi på Krapfoss
  Foto: Odd Skjerdal/NRK
 • Stort ølbeslag på grensa

  Tollerne på Svinesund fant 22,5 tonn øl på et polskregistrert vogntog mandag morgen. Vogntoget krysset grensa på E6, og alkoholvarene var merket som energidrikk i papirene, opplyser kontorsjef Wenche Fredriksen på Svinesund tollsted. Sjåføren er hentet av politiet.

  Ølbeslag 23.10.17
  Foto: Tomas Berger/NRK