NRK Meny
Normal

- Ikke automatisk turismegevinst

Flere flyvninger til og fra Ryggge gir ikke nødvendigvis mer turisme i Østfold, mener lufhavnsjefen ved Sandefjord Lufthavn Torp.

Ryanair åpner sju ruter fra Moss Lufthavn Rygge.

Ryanairs flyvninger på Moss Lufthavn Rygge starter onsdag kveld, men om de skal bringe flere turister til Østfold, må det målrettet innsats til fra reiselivsnæringen, mener sjefen for Sandefjord Lufthavn Torp.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Ryanair starter onsdag sine flyvninger til og fra Moss Lufthavn Rygge.

Håp om økt turisme

Nyheten om at Ryanair skulle starte flyvninger på Rygge ble møtt med optimisme og håp om at dette kunne gi økt turisme i Østfold.

Les: Turistnæringen kan tjene millioner

Les: Jobber sammen for å kapre turister

Men lufthavnsjef på Torp flyplass Alf Reidar Fjeld mener at flere utenlandsflyvninger på Rygge ikke nødvendigvis vil gi store ringvirkninger for Østfold.

- Øsfold og Vestfold ikke veldig eksotisk

- Jeg tror kanskje at både Østfold og Vestfold må erkjenne at de ikke er de mest eksotiske stedene i Norge når utlendinger skal hit til landet. Så det må gjøres en jobb fra reiselivsnæringens side for å få utlendinger til å stoppe en dag eller to i våre regioner, sier Fjeld.

På Torp har Ryanair vært etablert siden 1997.

Den første flyavgangen til Ryanair fra Rygge går til Madrid i Spania klokken 19.10 onsdag kveld.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Stoppet for flere lovbrudd

  En kvinne ble tatt av politiet for å kjøre mot rødt lys i formiddag, og det fikk følger for henne: Det viste seg at hun hadde såpass mange prikker fra før at hun måtte levere fra seg førerkortet. Bilen hun kjørte var ikke forsikret, så med de nye reglene for dagsbøter for uforsikrede biler og forelegg for kjøring mot rødt lys blir dette kostbart for kvinnen i 40-årene.

 • Røkke ute av kampen om Norske Skog

  Aker ute av kampen om Norske Skogs fabrikker, det skriver Dagens Næringsliv.

  Ifølge avisa trekker Kjell Inge Røkke og hans Aker seg fra kampen om å overta Norske Skog, etter at samarbeidet med hedgefondet Oceanwood surnet.

  Kjell Inge Røkke
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix