NRK Meny
Normal

- I år skal vi tenke vei og sykehus

Nytt sykehus og bedre veier blir hovedoppgavene i Østfold i år. Det mener fylkesordfører Ole Haabeth.

Fylkesordfører Ole Haabeth

Fylkesordfører Ole Haabeth håper å få et vedtak om et nytt sykehus i Østfold i år.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

Nytt sykehus på Kalnes er en viktig sak for Østfold, og Ole Haabeth forventer et positivt vedtak i 2008.

Sykehus og vei

- En av de virkelig store oppgavene i 2008 er å få en avgjørelse på utbyggingen av sykehuset, og å få en fortgang i den planprosessen, sier Haabeth.

I tillegg er det flere oppgaver innen infrastrukturen som må tas tak i, mener Haabeth. En raskere utbygging av E18, og veiproblematikken innenfor de største byene i ytre Østfold, må løses.

- Da vi fikk E6 og E18 på plass, så fikk man med sideveistiltakene på E18, mens sideveistiltakene til byene i ytre Østfold skulle komme som en egen sak.

Til tross for dette, blir likevel et nytt sykehus hovedoppgaven i år, mener Haabeth. Han forventer et byggevedtak i år, og håper på byggestart i 2014.

- Det er er varslet at vi kan få et byggevedtak mot slutten av året, og da håper jeg at det er et vedtak om et nytt østfoldsykehus.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stanset etter vinglete kjøring

    En bilfører fremstilles for utvidet prøve etter å ha blitt stanset av politiet etter vinglete kjøring i Fredrikstad. Bilføreren anmeldes også for kjøring uten gyldig førerkort. Bileier, som satt ved siden av, anmeldes for å ha overlatt bilen til en som ikke fylte vilkårene, skriver politiet på Twitter.