NRK Meny
Normal

- Har som mål å erobre fylkesordførertaburetten

Leder i Østfold Høyre, Tage Pettersen, mener partiet stiller en sterk liste som kan utfordre den sittende posisjonen ved neste års fylkestingsvalg.

Rundblad, Pettersen, Bramo

Tage Pettersen og Østfold Høyre har ambisjoner om å overta styringen i Østfold.

Foto: Espen Torgersen / NRK

På gårsdagens nominasjonsmøte ble 25 år gamle Simen Nord fra Moss valgt som Høyres kandidat til fylkesordførervervet.

På de neste plassene følger Monica Gåsvatn fra Sarpsborg og Tor Prøitz fra Fredrikstad.

Det er partilederen godt fornøyd med.

– Det handler om den kombinasjonen vi ser her. Vi har fått med oss kompetanse og erfaring fra sittende fylkestingsgruppe – samtidig har vi flere nye ansikter på topp ti. De har spennende erfaring som gjør at fylkestingsgruppa blir en komplett og god gruppe, sier Pettersen til NRK.

LES OGSÅ:

Trakk seg grunnet sykdom

Nominasjonskomiteens foreslåtte fylkesordførerkandidat, Lena Karlsen, måtte trekke seg på grunn av sykdom.

– Det var synd. Lena Karlsen fra Halden er en meget dyktig kandidat, samtidig har vi vært veldig tydelig på at det har vært knivskarp konkurranse mellom henne og Simen Nord fra Moss. Nå går vi til valg i 2015 med det mål med å erobre fylkesordførertaburetten, sier Pettersen.

Og Simen Nord sier selv at han skal gjøre sin del av jobben.

– Jeg tror det er utrolig viktig for Østfold at vi får et politisk skifte nå. Det fortjener innbyggerne og jeg er klar for å stå på for å gjennomføre det.

– Hvilke saker skal du kjempe for?

– Først og fremst sørge for lærlingplasser til alle. Her kan vi gjøre en større innsats. Det handler også om næringsutvikling i fylket vårt, og å skape arbeidsplasser, sier Nord.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Glatte veier i Østfold

    Flere bilister og politiet melder om svært glatte veier flere steder i Østfold. En innringer til NRK forteller at selv om det er flere plussgrader ute, er det enkelte partier som er svært glatte fordi veibanen er kald. Vær ekstra oppmerksom!

  • Deler ut aktivitetspenger

    47 skoler i Østfold får til sammen 3,8 millioner kroner for å videreføre "Røre-prosjektet" fra Østfoldhelsa. Pengene skal blant annet brukes til frokosttilbud og til å skape mer fysisk aktivitet i skoletiden.