NRK Meny
Normal

- Har ligget kort tid i vannet

I morgen starter etterforskerne det makabre arbeidet med å finne ut hvem det er som ble partert, pakket inn og senket i havet utenfor Strömstad.

Tord Haraldsson

- Pakken var laget for å bli værende på bunnen, men har trolig ikke ligget der i mer enn noen uker, sier krimsjef Thord Haraldsson.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

Krimsjef Thord Haraldsson i Strömstad sier det er lite nytt å melde siden i går, men de har innskrenket tidsrommet de leter i, etter å ha rådført seg med marine fagfolk og dykkerne som fant de innpakkede levningene.

- Det som er nytt i dag er at vi har vært i kontakt med marinbiologer og andre fagfolk. Vi har tittet på video som dykkerne som fant pakken har tatt.

Et par uker i vannet

Politiet gir ikke flere detaljer om selve pakken, annet enn å slå fast at den var laget for å forbli på bunnen.

- Den samlede vurderingen nå er at pakken ikke har ligget så lenge i vannet. I går var vi ikke sikre, nå mener vi at den døde ikke kan ha ligget i vannet i mer en et par uker, konstaterer Haraldsson.

Politiet har en liste med savnede personer, både norske og svenske, som strekker seg flere år tilbake i tid. Men det er ingen vits i å se på dette før de har noe å sammenligne med, sier Haraldsson. Arbeidet med å finne ut mer om den døde starter i morgen.

Eliminering av gamle saker

- Rettsmedisinerne skal begynne å sette sammen kroppsdelene, se hvor mange deler som fins i pakken, gjennomlyse dem, osv. Så er det obduksjon på fredag.

- Da regner vi med å få vite om det er en kvinne eller mann, og får kanskje en oppfatning av hvor gammelt offeren kan være.

Da får politiet kanskje mulighet til å eliminere en del gamle savnet-saker, ifølge Haraldsson.

Skal sjekke tips

Politiet har fått tips både fra Sverige og Norge. De fleste dreier seg om savnede mennesker, men de har også fått inn enkelte tips om observasjoner og hendelser i området.

Men fram til politiet har et navn å sette på den døde, er det vanskelig å si noe om motiver, hva slags omgangskrets offeret befant seg i, og hvilket trusselbilde det var snakk om.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: