NRK Meny
Normal

- Ingen forskjellsbehandling

Luftfartstilsynet avviser kritikken om at de skal ha gitt Rygge dårligere vilkår enn Torp og Gardermoen.

Moss Lufthavn Rygge
Foto: NRK/Lars Håkon Pedersen

Denne uken sa tilsynet nei til flyvninger mellom 23:00 og 07:00 ved flyplassen, og flere politikere har kritisert Luftfartstilsynet for å ha gitt bedre konkurransevilkår til Torp og Gardermoen.

Men Luftfartstilsynet tilbakeviser at de har gitt fordeler til Rygges flyplasskonkurrenter.

- Vi i Luftfartstilsynet har ikke fått pålegg fra Samferdselsdepartementet å fastsette åpningstidene for flyplassene på Torp og Gardermoen. Det er blitt gjort på andre måter, sier presseansvarlig i Luftfartstilsynet, Anna Brandal.

Krever gode argumenter

Luftfartstilsynets vedtak kan blant annet føre til at Norwegian må redusere sitt rutetilbud ved Moss Lufthavn Rygge - og flyplassledelsen har allerede klaget på avgjørelsen.

Men det må svært gode argumenter til for at vedtaket skal bli omgjort, sier Brandal.

- Politisk press er en ting, men gode argumenter er en annen ting. Både overfor Samferdselsdepartementet og oss, er det gode og tungtveiende argumenter som må til, sier Brandal

- Gledelig vedtak

Motstandere av den nye flyplassen på Rygge er lettet over Luftfartstilsynets vedtak om å nekte flyplassen utvidede åpningstider.

Det er en klok beslutning, mener Svenn Sandberg, som er leder for aksjonsgruppen "Ja til et godt miljø uten sivil luftfart på Rygge".

- Det er veldig positivt. Luftfartsttilsynet ser ut til å ta mer hensyn til beboere rundt flyplassen enn de lokale politikerne har gjort. De har sett helt bort fra at Rygge har den tetteste befolka flyplassen i hele Norge, sier Sandberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.